12/08/2021 12/08/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Στην διάψευση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ θα εμβολιαστεί στις 13 Αυγούστου 2021, προέβη ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Δημοσίων Σχέσεων του Πατριαρχείου Γεωργίας, Πρωτοπρ. Ανδρέας Τζαγμάϊτζε μέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. “Οι πληροφορίες για τον εμβολιασμό του Πατριάρχη στις 13 Αυγούστου είναι...
12 Αυγούστου, 2021 - 15:29
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2021 - 20:48

Πατριάρχης Γεωργίας: “Ο εμβολιασμός να είναι εθελούσιος”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Γεωργίας: “Ο εμβολιασμός να είναι εθελούσιος”
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Στην διάψευση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ θα εμβολιαστεί στις 13 Αυγούστου 2021, προέβη ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Δημοσίων Σχέσεων του Πατριαρχείου Γεωργίας, Πρωτοπρ. Ανδρέας Τζαγμάϊτζε μέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

“Οι πληροφορίες για τον εμβολιασμό του Πατριάρχη στις 13 Αυγούστου είναι αναληθείς”, ανέφερε το μήνυμα του εκπροσώπου του Πατριαρχείου Γεωργίας.

Επικεφαλής της Υπηρεσίας Δημοσίων Σχέσεων του Πατριαρχείου Γεωργίας Πρωτοπρ. Ανδρέας Τζαγμάϊτζε

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας σε μήνυμα του, με αφορμή τις πληροφορίες που διαδίδονται κατά διαστήματα περί εμβολιασμού του, υπογραμμίζει ότι “εάν ο Πατριάρχης εμβολιαστεί ή δεν εμβολιαστεί, δεν μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας για τους άλλους”.

Επίσης, στο μήνυμα του ο Μακαριώτατος, μεταξύ άλλων, υπενθυμίζει την θέση της Ιεράς Συνόδου αναφορικά με το ζήτημα των εμβολιασμών, επισημαίνοντας ότι “η Εκκλησία της Γεωργίας εκτιμά την προσφορά της ιατρικής στην ανθρώπινη υγεία, αλλά δεν θα αναλάβει την ευθύνη προωθητικών ενεργειών για τον εμβολιασμό, καθώς αυτό αποτελεί αρμοδιότητα και ευθύνη των εργαζομένων στον τομέα της υγείας”.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’ αναφέρει:

Διάφορες πληροφορίες διαδίδονται κατά διαστήματα για τον εμβολιασμό του Πατριάρχη, συνεπώς θα αναφέρω εν συντομία τα εξής:

Εάν ο Πατριάρχης εμβολιαστεί ή δεν εμβολιαστεί, δεν μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας για τους άλλους. Η θετική ή αρνητική στάση του ενός ή του άλλου κληρικού απέναντι στον εμβολιασμό δεν μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα, διότι αυτό είναι ιατρικό θέμα, απαιτεί ατομική προσέγγιση και είναι πέρα από τις γνώσεις μας.

Πιστεύουμε ότι αναφορικά με τα ερωτήματα που έχει ο κόσμος, το κοινό θα πρέπει να λαμβάνει πληροφορίες από ειδικούς στον τομέα τους για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κάνουν προσωπικές επιλογές. Ο εμβολιασμός πρέπει να είναι εθελούσιος και ανεξαρτήτως περίπτωσης που αφορά εμβολιασμένο ή μη-εμβολιασμένο, δεν πρέπει να υπάρχει εξαναγκασμός ή κρίση του ενός για τον άλλο. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η συμμόρφωση με τα μέτρα για την πανδημία είναι απαραίτητη για όλους.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου σχετικά το ζήτημα ελήφθη στην συνεδρίαση της 11ης Φεβρουαρίου 2021, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: “Η Εκκλησία της Γεωργίας εκτιμά την προσφορά της ιατρικής στην ανθρώπινη υγεία, αλλά δεν θα αναλάβει την ευθύνη προωθητικών ενεργειών για τον εμβολιασμό, καθώς αυτό αποτελεί αρμοδιότητα και ευθύνη των εργαζομένων στον τομέα της υγείας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων