24/04/2022 24/04/2022 “Χριστός Ανέστη εκ νεκρών! Η κλειδαριά του σκότους έσπασε και οι ψυχές των δικαίων ανοίγουν!” Αυτό τονίζει στην αρχή του Πασχαλινού Μηνύματός του Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας.  Ο Μακαριώτατος αναφέρεται στο θεολογικό νόημα της Αναστάσεως και υπογραμμίζει ότι όσοι βαπτίζονται εν Χριστώ και τηρούν τις εντολές Του, μοιράζονται την ευλογημένη αθανασία μέσω της ενότητας με...
24 Απριλίου, 2022 - 12:58
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2022 - 12:59

Πατριάρχης Γεωργίας: “Ο πόλεμος είναι μεγάλη καταστροφή”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Γεωργίας: “Ο πόλεμος είναι μεγάλη καταστροφή”

“Χριστός Ανέστη εκ νεκρών! Η κλειδαριά του σκότους έσπασε και οι ψυχές των δικαίων ανοίγουν!” Αυτό τονίζει στην αρχή του Πασχαλινού Μηνύματός του Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας. 

Ο Μακαριώτατος αναφέρεται στο θεολογικό νόημα της Αναστάσεως και υπογραμμίζει ότι όσοι βαπτίζονται εν Χριστώ και τηρούν τις εντολές Του, μοιράζονται την ευλογημένη αθανασία μέσω της ενότητας με Αυτόν, καθώς ο Κύριος είναι ο δωρητής της ζωής.

“Πρέπει να πολεμάμε την εγωιστική μας σκέψη και τα πάθη. Αυτός είναι ένας αναπόφευκτος πόλεμος με τον εαυτό μας που θα συμβεί σε όποιον αποκαλείται Χριστιανός. Η νίκη σε αυτόν τον πόλεμο είναι αδύνατη χωρίς τη βοήθεια του Θεού, χωρίς πίστη στον Θεό, γιατί ο διάβολος και οι πειρασμοί του δεν εγκαταλείπουν εύκολα τον άνθρωπο και τον υποβάλουν σε διάφορους πειρασμούς στο όνομα της ψεύτικης ελευθερίας”, αναφέρει.

“Ο πόλεμος είναι μεγάλη καταστροφή”

Εκτός όμως από το μήνυμα για τον εσωτερικό πόλεμο του καθενός μας προσωπικά, ο Προκαθήμενος της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφέρεται και στον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ των λαών. “Ο πόλεμος μεταξύ των χωρών είναι μια μεγάλη καταστροφή, γιατί κοστίζει χιλιάδες ζωές, υπονομεύει κάθε νόμο, σοφία, αξία, φέρνει καταστροφή και υλικές-πολιτισμικές ζημιές, σπέρνει  μίσος”, υπογραμμίζει και συμπληρώνει αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία: “Οι πόλεμοι στον κόσμο σήμερα είναι σπαρακτικοί, ειδικά στη Ρώσικη γειτόνισσά μας και την Ουκρανία, όπου λαμβάνουν χώρα φρικτά γεγονότα με τη μορφή της χειρότερης κτηνωδίας. Ως εκ τούτου, όλοι οφείλουμε να προσευχηθούμε και να καταβάλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια για ειρήνη. Στην τρέχουσα κατάσταση κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει το αύριο και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Οι εχθροπραξίες μπορεί να τελειώσουν σύντομα, ωστόσο η παρατεταμένη αντιπαράθεση έχει προκαλέσει παγκόσμιο φόβο που δύσκολα θα ξεπεραστεί άμεσα”.

Τέλος, τονίζει ότι όλοι πρέπει να έχουμε φόβο Θεού καθώς μόνο αυτός μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και να απελευθερώσει την ανθρωπότητα από τη δουλεία των δεινών. “Ο φόβος Θεού είναι πνευματικό φάρμακο. Δεν υποτάσσει, αλλά ελευθερώνει”, τονίζει και καταλήγει στέλνοντας το μήνυμα της ελπίδας και της ζωής, ΧΡΙΣΤΟ ΑΝΕΣΤΗ!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων