17/05/2020 18/05/2020 Στον θεσμό της οικογένειας αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ κατά την διάρκεια της σημερινής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Τιφλίδα και με αφορμή την 17η Μαΐου, ημέρα αφιερωμένη στον συγκεκριμένο θεσμό στην χώρα. Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”   “Σήμερα εορτάζουμε την Ημέρα Αγνότητας της Οικογένειας. Προσευχόμαστε...
17 Μαΐου, 2020 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2020 - 3:42

“Προσευχόμαστε οι οικογένειες μας να είναι χριστιανικές και πιστές”

Διαδώστε:
“Προσευχόμαστε οι οικογένειες μας να είναι χριστιανικές και πιστές”

Στον θεσμό της οικογένειας αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ κατά την διάρκεια της σημερινής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Τιφλίδα και με αφορμή την 17η Μαΐου, ημέρα αφιερωμένη στον συγκεκριμένο θεσμό στην χώρα.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

“Σήμερα εορτάζουμε την Ημέρα Αγνότητας της Οικογένειας. Προσευχόμαστε οι οικογένειες μας να είναι δυνατές, χριστιανικές και πιστές. Όπου η πίστη είναι αληθινή, υπάρχει χαρά, υπάρχει αγάπη.”, – υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, στο κήρυγμα του ο Προκαθήμενος της Γεωργιανής Εκκλησίας και παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρχει ενότητα ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας μέσω της πίστης και της αγάπης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και με την ευλογία του Μακαριωτάτου, κληρικοί με αφετηρία τον Καθεδρικό Ναό, ράντισαν με αγιασμό τους δρόμους της Τιφλίδας.

Να σημειωθεί ότι από το 2014, η 17η Μαΐου έχει θεσπιστεί ως “Ημέρα Αγνότητας της Οικογένειας” με πρωτοβουλία του ίδιου του Πατριάρχη Γεωργίας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για τις παραδοσιακές αξίες που πρέπει να διέπουν τον θεσμό.

 

ΔΙΑBΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγιασμός στους δρόμους της Γεωργίας

Αγιασμός και σήμερα στους δρόμους της Γεωργίας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων