15/03/2019 15/03/2019 Σχέδιο ψηφίσματος για την αναγνώριση της αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας κατέθεσε στο κοινοβούλιο της Γεωργίας, το αντιπολιτευόμενο κόμμα της χώρας “Ευρωπαϊκή Γεωργία” Το σχέδιο παρουσιάστηκε από το μέλος του κόμματος Έλεν Χοστάρια και αναφέρει ότι στόχος του είναι να στηρίξει την ουκρανική κυβέρνηση για την απόκτηση αυτονομίας της Εκκλησίας, που σημαίνει ενίσχυση της κυριαρχίας της...
15 Μαρτίου, 2019 - 8:06

Στην Βουλή της Γεωργίας η Ουκρανική Αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Στην Βουλή της Γεωργίας η Ουκρανική Αυτοκεφαλία

Σχέδιο ψηφίσματος για την αναγνώριση της αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας κατέθεσε στο κοινοβούλιο της Γεωργίας, το αντιπολιτευόμενο κόμμα της χώρας “Ευρωπαϊκή Γεωργία”

Το σχέδιο παρουσιάστηκε από το μέλος του κόμματος Έλεν Χοστάρια και αναφέρει ότι στόχος του είναι να στηρίξει την ουκρανική κυβέρνηση για την απόκτηση αυτονομίας της Εκκλησίας, που σημαίνει ενίσχυση της κυριαρχίας της Ουκρανίας “εξαιρώντας την από τη Ρωσική Εκκλησία – τη ρωσικής επιθετικότητα και την αυτοκρατορική πολιτική της Μόσχας. ”

“Το Κοινοβούλιο της Γεωργίας χαιρετίζει την εγκαθίδρυση της αυτοκέφαλης λειτουργίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και πιστεύει ότι αυτό το ιστορικό γεγονός είναι η νίκη της ελευθερίας της πίστης και ένα μεγάλο βήμα προς την ενίσχυση της κυριαρχίας της χώρας και συγχαίρει τον ουκρανικό λαό », αναφέρει το σχέδιο ψηφίσματος.

Μια ομάδα Γεωργιανών πολιτών, κόμματα της αντιπολίτευσης και μερίδα του Κλήρου καλούν το Πατριαρχείο της Γεωργίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της ουκρανικής εκκλησίας από τη Μόσχα.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, είχε δηλώσει ότι η αναγνώριση της Ουκρανικής Εκκλησίας από το Πατριαρχείο της Γεωργίας είναι απλώς “θέμα χρόνου”.

Η γεωργιανή κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία επίσημη δήλωση σχετικά με την αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας ακόμα. Στα μέσα Ιανουαρίου, υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας Ντέιβιντ Ζαλκαλιανί δήλωσε ότι η Γεωργία είναι χαρούμενη και χαιρετίζει κάθε βήμα που προωθεί την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων