20/11/2019 20/11/2019 Τις Βρυξέλλες επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου της Γεωργίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί πραγματοποίησαν σειρά επαφών με θεσμικούς ευρωπαϊκούς φορείς.  Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου επισκέφθηκαν την έδρα του ΝΑΤΟ όπου και συναντήθηκαν με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία, Τζέιμς Απάθουραϊ. Οι...
20 Νοεμβρίου, 2019 - 15:23

Στις Βρυξέλλες αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Γεωργίας

Διαδώστε:
Στις Βρυξέλλες αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Γεωργίας

Τις Βρυξέλλες επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου της Γεωργίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί πραγματοποίησαν σειρά επαφών με θεσμικούς ευρωπαϊκούς φορείς. 

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου επισκέφθηκαν την έδρα του ΝΑΤΟ όπου και συναντήθηκαν με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία, Τζέιμς Απάθουραϊ.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για το ρόλο της Ευρω-Ατλαντικής Συμμαχίας, τα σχέδια προσχώρησης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, τις προκλήσεις, τις ταυτόχρονες δυσκολίες και το ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

“Όταν λέμε ότι στηρίζουμε τη Γεωργία, υποστηρίζουμε τις αξίες που αποτελούν τις βασικές αξίες του έθνους σας” τόνισε ο κ. Απάθουραϊ.

Την ίδια ημέρα συναντήθηκα και με ομάδα Ευρωβουλευτών όπου τους ενημέρωσαν για τις δράσεις του Πατριαρχείου της Γεωργίας αλλά και τις δυσκολίες εν γένει που αντιμετωπίζει η γεωργιανή κοινωνία. Οι ευρωβουλευτές, από την πλευρά τους, εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν άμεσα με την Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία και να δημιουργήσουν μια στενότερη σχέση στο μέλλον.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων