27/02/2020 27/02/2020 Τον Καθολικό Πατριάρχη Γεωργίας, κ.κ. Ηλία επισκέφθηκαν Κληρικοί από την Επισκοπή Μαρνεούλι και Χουτζάμπι, αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και της κοινότητας των Αζέρων στην χώρα. Ο Επίσκοπος Γιωργή, δήλωσε ότι η ίδρυση της εν λόγω επισκοπής πριν από 6 χρόνια συνέβαλε στην αναβίωση της χριστιανικής ζωής στην περιοχή Κβέμο Κάρτλι, ο αριθμός των...
27 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2020 - 9:00

Στον Πατριάρχη Γεωργίας η Αζερική κοινότητα

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Γεωργίας η Αζερική κοινότητα

Τον Καθολικό Πατριάρχη Γεωργίας, κ.κ. Ηλία επισκέφθηκαν Κληρικοί από την Επισκοπή Μαρνεούλι και Χουτζάμπι, αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και της κοινότητας των Αζέρων στην χώρα.

Ο Επίσκοπος Γιωργή, δήλωσε ότι η ίδρυση της εν λόγω επισκοπής πριν από 6 χρόνια συνέβαλε στην αναβίωση της χριστιανικής ζωής στην περιοχή Κβέμο Κάρτλι, ο αριθμός των κληρικών αυξήθηκε και δημιουργήθηκαν νέες ενορίες.


Ο εκπρόσωπος της κοινότητας των Αζέρων εξέφρασε την υποστήριξή του στον Πατριάρχη Γεωργίας και σημείωσε ότι ο λόγος του είναι ιδιαίτερα πολύτιμος γι ‘αυτούς.
Το Κβέμο Κάρτλι είναι μια ιστορική επαρχία στη νοτιοανατολική Γεωργία.
Ο πληθυσμός είναι ανάμεικτος μεταξύ των Γεωργιανών (51,25%), των Αζέρων (41,75%), των Αρμενίων (5%), των Ρώσων (0,6%), τους Πόντιους και τους Έλληνες του Καυκάσου (0,5%) και άλλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων