07/07/2021 08/07/2021 Συνάντηση με τον αρμόδιο Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Γειτονίας και Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρχεϊ είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Γεωργίας στην Πατριαρχική Κατοικία στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού (Jvari) στη Μιτσχέτη. Στο επίκεντρο της συζήτησης...
07 Ιουλίου, 2021 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 0:51

Στον Πατριάρχη Γεωργίας ο Επίτροπος της Ε.Ε. Όλιβερ Βάρχεϊ

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Γεωργίας ο Επίτροπος της Ε.Ε. Όλιβερ Βάρχεϊ

Συνάντηση με τον αρμόδιο Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Γειτονίας και Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρχεϊ είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Γεωργίας στην Πατριαρχική Κατοικία στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού (Jvari) στη Μιτσχέτη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας. Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον κ. Βάρχεϊ για την υποστήριξη της Ε.Ε. αναφορικά με το θέμα, ενώ από την πλευρά του ο Επίτροπος εξέφρασε την δέσμευση για συνέχιση αυτής της υποστήριξης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βάρχεϊ αφίχθη στην Γεωργία στις 5 Ιουλίου και πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε διάφορα προσκυνήματα της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού.

Επίσης, στην συνάντηση παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σενάκι και Τσχορόσκου κ. Σιό (Μουτζίρι), ο Σεβ. Μητροπολίτης Γκόρι και Ατένι κ. Ανδρέας (Γβαζάβα), ο Σεβ. Μητροπολίτης Αχαλτσίχε και Τάο-Κλαρτζέτι κ. Θεόδωρος (Τσουάτζε), ο Πρύτανης της Πατριαρχικής Πνευματικής Ακαδημίας Τιφλίδας, Πρωτοσύγκελλος Γκιόργκι Ζβιαντάτζε και ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Δημοσίων Σχέσεων του Πατριαρχείου Γεωργίας, Πρωτοπρ. Ανδρέας Τζαγμάϊτζε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων