08/10/2019 08/10/2019 Την ελπίδα ότι η Γερμανία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, εξέφρασε ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας. Κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμεϊερ, στο Πατριαρχικό Μέγαρο, ο Πατριάρχης Γεωργίας υπογράμμισε ότι το θέμα της εδαφικής ακεραιότητας είναι «το μεγαλύτερο και πιο...
08 Οκτωβρίου, 2019 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2019 - 11:32

Στον Πατριάρχη Γεωργίας ο Γερμανός Πρόεδρος

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Γεωργίας ο Γερμανός Πρόεδρος

Την ελπίδα ότι η Γερμανία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, εξέφρασε ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμεϊερ, στο Πατριαρχικό Μέγαρο, ο Πατριάρχης Γεωργίας υπογράμμισε ότι το θέμα της εδαφικής ακεραιότητας είναι «το μεγαλύτερο και πιο επιτακτικό πρόβλημα» για τη χώρα του.

«Περίπου το 20% της επικράτειάς μας έχει καταληφθεί από άλλη χώρα. Νομίζω ότι οι στρατιωτικές βάσεις θα πρέπει να αποσυρθούν από αυτά τα εδάφη» τόνισε, προσθέτοντας ότι από την άποψη αυτή η επίσκεψη του Γερμανού προέδρου είναι πολύ σημαντική για τη Γεωργία.

Ο Γερμανός πρόεδρος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Γεωργίας για διπλωματική επίλυση της κρίσης.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων