19/02/2024 19/02/2024 Ο Μακαριώτατος Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ υποδέχθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2024, στην Πατριαρχική Κατοικία τον νέο Πρωθυπουργό της χώρας Ιρακλί Κομπακίτζε Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο πλευρών βρέθηκαν θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της χώρας και τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας ευλόγησε τον νέο...
19 Φεβρουαρίου, 2024 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2024 - 22:30

Στον Πατριάρχη Γεωργίας ο νέος Πρωθυπουργός Ιρακλί Κομπακίτζε

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Γεωργίας ο νέος Πρωθυπουργός Ιρακλί Κομπακίτζε

Ο Μακαριώτατος Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ υποδέχθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2024, στην Πατριαρχική Κατοικία τον νέο Πρωθυπουργό της χώρας Ιρακλί Κομπακίτζε

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο πλευρών βρέθηκαν θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της χώρας και τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας ευλόγησε τον νέο Πρωθυπουργό και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του για την ευημερία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές στη Γεωργία επικύρωσαν την ανάληψη της πρωθυπουργίας της χώρας από τον Ιρακλί Κομπακίτζε, πρώην ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος «Γεωργιανό Όνειρο», που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου.

Ο 45χρονος Κομπακίτζε, διαδέχεται στην πρωθυπουργία τον Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά στις 29 Ιανουαρίου και υπό την ηγεσία του οποίου η Γεωργία αρνήθηκε να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ αποκατέστησε επίσης την απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Ρωσία για πρώτη φορά από το 2019.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων