11/09/2022 12/09/2022 Στην προσωπική γνωριμία που είχε με την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κάνει αναφορά ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ σε συλλυπητήριο επιστολή του προς την Βρετανική Βασιλική Οικογένεια, με αφορμή την εκδημία της μονάρχη, η οποία έφυγε από την ζωή την περασμένη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 σε ηλικία 96 ετών. Αναλυτικά,...
11 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2022 - 9:09

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Γεωργίας για την εκδημία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια Πατριάρχη Γεωργίας για την εκδημία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Στην προσωπική γνωριμία που είχε με την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κάνει αναφορά ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ σε συλλυπητήριο επιστολή του προς την Βρετανική Βασιλική Οικογένεια, με αφορμή την εκδημία της μονάρχη, η οποία έφυγε από την ζωή την περασμένη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 σε ηλικία 96 ετών.

Αναλυτικά, η συλλυπητήρια επιστολή του Πατριάρχη Γεωργίας αναφέρει τα εξής:

Ο κόσμος αποχαιρετά την πιο εξέχουσα μονάρχη της εποχής μας, την ένδοξη Ελισάβετ Β’, η οποία αφιέρωσε όλη της τη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον λαό της με την ανιδιοτελή υπηρεσία της και κέρδισε τον σεβασμό όχι μόνο αυτών, αλλά και όλου του κόσμου.

Είχα την τύχη να τη γνωρίσω προσωπικά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, κάτι που μου άφησε ανεξίτηλη εντύπωση.

Λυπάμαι βαθύτατα για τον θάνατό της και εκ μέρους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Γεωργίας και προσωπικά εκ μέρους μου, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στην Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Κάρολο τον Γ’, στη Βασιλική Οικογένεια, στις αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, στον Βρετανικό λαό και γενικά σε όλους όσοι τιμούν τη μνήμη της Αυτού Μεγαλειότητας, της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Με βαθύ σεβασμό,

Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας,

Αρχιεπίσκοπος Μιτσχέτης και Τιφλίδος,

Μητροπολίτης Μπιτσβίνθας και Σουχουμίου – Απχαζίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων