31/12/2022 31/12/2022 Τα συλλυπητήριά του για την εκδημία του πρώην πάπα Βενέδικτου, εξέφρασε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας. “Η εκδημία του πρώην πάπα Βενέδικτου 16ου’ είναι μεγάλη απώλεια για τον χριστιανικό κόσμο. Είναι αλήθεια ότι δεν ήταν πλέον εν ενεργεία πάπας, αλλά ήταν ακόμα σημαντικός και ασκούσε μεγάλη επιρροή. Ο Βενέδικτος 16ος θα παραμείνει για εμάς ένας πιστός υπερασπιστής των χριστιανικών...
31 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:02
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2022 - 21:03

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Γεωργίας για την εκδημία του πάπα Βενέδικτου

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια Πατριάρχη Γεωργίας για την εκδημία του πάπα Βενέδικτου

Τα συλλυπητήριά του για την εκδημία του πρώην πάπα Βενέδικτου, εξέφρασε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας.

“Η εκδημία του πρώην πάπα Βενέδικτου 16ου’ είναι μεγάλη απώλεια για τον χριστιανικό κόσμο. Είναι αλήθεια ότι δεν ήταν πλέον εν ενεργεία πάπας, αλλά ήταν ακόμα σημαντικός και ασκούσε μεγάλη επιρροή.

Ο Βενέδικτος 16ος θα παραμείνει για εμάς ένας πιστός υπερασπιστής των χριστιανικών αξιών που αναγνωρίζει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ένας ισχυρός και αξιοπρεπής άνθρωπος που κέρδισε επάξια την αγάπη και τον σεβασμό του λαού.

Εκ μέρους της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας εκφράζω τα συλλυπητήριά μου”, ανέφερε ο Μακαριώτατος κ.κ. Ηλίας.

Σημειώνεται ότι  Βενέδικτος 16ος, ο οποίος έγινε το 2013 ο πρώτος Ποντίφικας που παραιτήθηκε έπειτα από 600 χρόνια, λάμβανε θεραπεία σε πρώην μοναστήρι στο Βατικανό όπου ζούσε έκτοτε.

Ο Βενέδικτος, ο πρώτος Γερμανός πάπας εδώ και 1.000 χρόνια, εξελέγη στις 19 Απριλίου του 2005 για να διαδεχθεί τον πολύ δημοφιλή πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, που έμεινε στην κεφαλή του Βατικανού για 27 χρόνια.

Τέλος, ο πρώην πάπας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου του 2013. Δήλωσε ότι δεν είχε πια τη σωματική και ψυχική δύναμη να ηγηθεί της εκκλησίας. Στις 28 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς παραιτήθηκε επίσημα και μετακινήθηκε προσωρινά στη θερινή παπική κατοικία, νότια της Ρώμης, ενώ καρδινάλιοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Ρώμη για να εκλέξουν τον διάδοχό του. Ο Φραγκίσκος, ο πρώτος πάπας από τη Λατινική Αμερική, εξελέγη διάδοχός του στις 13 Μαρτίου του 2013.

Διαβάστε ακόμη:

Πέθανε ο πρώην πάπας Βενέδικτος

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Ρουμανίας για την εκδημία του πάπα Βενέδικτου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων