07/08/2023 07/08/2023 Με αφορμή την κατολίσθηση εδάφους στην περιοχή Σόβι, του Δήμου Όνι, της Ράτσα της Γεωργίας, στις 3 Αυγούστου, που είχε ως συνέπεια 18 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Γεωργίας Juansher Burchuladze, ανάμεσα στα θύματα είναι και...
07 Αυγούστου, 2023 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2023 - 17:09

Συλλυπητήριο μήνυμα του Πατριάρχη Γεωργίας για τα θύματα από την κατολίσθηση – Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός

Διαδώστε:
Συλλυπητήριο μήνυμα του Πατριάρχη Γεωργίας για τα θύματα από την κατολίσθηση – Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός

Με αφορμή την κατολίσθηση εδάφους στην περιοχή Σόβι, του Δήμου Όνι, της Ράτσα της Γεωργίας, στις 3 Αυγούστου, που είχε ως συνέπεια 18 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Γεωργίας Juansher Burchuladze, ανάμεσα στα θύματα είναι και πολλοί ανήλικοι, και ότι πάνω από 100 μονάδες βαρέως εξοπλισμού έχουν κινητοποηθεί στη ζώνη καταστροφής για τη διενέργεια έρευνας, τον καθαρισμό του ποταμό Bdghviora, τη δημιουργία προσωρινής γέφυρας κια τη διάνοιξη δρόμου. Συνολικά οι διασώστες έχουν βγάλει 210 άτομα.

“Η πρόσφατη φυσική καταστροφή στη Ράτσα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για τη χώρα. Ολόκληρη η Γεωργία, αλλά και εμείς, λυπόμαστε βαθιά και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στα μέλη της οικογένειας και τους συγγενείς των εκλιπόντων“, είπε στην αρχή του μηνύματός του ο Μακαριώτατος, με αφορμή το ότι σήμερα κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους στη χώρα.

“Η τραγωδία του Σόβι για άλλη μια φορά μας υπενθύμισε σε όλους ότι κανείς δεν ξέρει πότε θα έρθει η ώρα να φύγει από τον κόσμο. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό ανά πάσα στιγμή. Θα πρέπει να διακατεχόμαστε από ακλόνητη πίστη, αμοιβαία αγάπη και να προβαίνουμε σε πολλές καλές πράξεις.

Όπως τόνισε ο Προκαθήμενος της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας, για έναν Χριστιανό, ο θάνατος είναι μόνο ένας προσωρινός χωρισμός από ένα αγαπημένο πρόσωπο, και επομένως δεν θα πρέπει να απελπιζόμαστε. Ο αναστημένος Σωτήρας νίκησε τον θάνατο και έγινε η αιτία της αιώνιας ζωής μας. “Αυτή είναι η βάση της πίστης μας, η πηγή της παρηγοριάς και της ελπίδας μας“, επεσήμανε.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος προσευχήθηκε στον Τριαδικό Θεό για να ενισχύσει τα μέλη της οικογένειας και των συγγενών των εκλιπόντων καθώς και να φέρει ειρήνη στις ψυχές τους.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση σε όλους τους ναούς της Γεωργίας, για την ανάπαυση των ψυχών όσων ανθρώπων έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια κατολίσθησης. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Τα συλλυπητήριά του προς τον Προκαθήμενο της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Δείτε αναλυτικά: Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για τη φονική κατολίσθηση στη Γεωργία

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα η κατολίσθηση συνέβη ύστερα από πολλές ημέρες με καταρρακτώδεις βροχές κοντά σε ξενοδοχείο στο Σόβι, έναν μικρό τουριστικό προορισμό στα βουνά της περιοχής Ράτσα. Λόγω της κατολίσθησης προκλήθηκαν ζημίες σε κατοικίες, στις γραμμές ηλεκτροδότησης, στο οδικό δίκτυο και σε γέφυρες.

Το συλλυπητήριο μήνυμα στα γεωργιανά:

 

Υπουργός Άμυνας της Γεωργίας Juansher Burchuladze

 

Φωτογραφίες και βίντεο από Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Υποδομών της Γεωργίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων