21/04/2021 21/04/2021 Στην δράση δενδροφύτευσης του Πατριαρχείου Γεωργίας με τίτλο: “Ας κάνουμε την Γεωργία πράσινη” που ξεκίνησε την 1η του Απρίλη συμμετείχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’. Πηγές από το Πατριαρχείο Γεωργίας και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Γεωργίας αλλά και την Εθνική Δασική Υπηρεσία πολλοί νέοι και νέες έλαβαν μέρος στην εκδήλωση και πάνω...
21 Απριλίου, 2021 - 20:10

Συμμετείχε σε δενδροφύτευση ο Πατριάρχης Γεωργίας

Διαδώστε:
Συμμετείχε σε δενδροφύτευση ο Πατριάρχης Γεωργίας

Στην δράση δενδροφύτευσης του Πατριαρχείου Γεωργίας με τίτλο: “Ας κάνουμε την Γεωργία πράσινη” που ξεκίνησε την 1η του Απρίλη συμμετείχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’.

Πηγές από το Πατριαρχείο Γεωργίας και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Γεωργίας αλλά και την Εθνική Δασική Υπηρεσία πολλοί νέοι και νέες έλαβαν μέρος στην εκδήλωση και πάνω από 700 φυτά φυτεύτηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο Μακαριώτατος βρέθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σβετιτσχόβελι και ευλόγησε τη δράση.

Ο Καθεδρικός Ναός που βρέθηκε ο Πατριάρχης είναι ένας Ορθόδοξος καθεδρικός ναός που βρίσκεται στην πόλη Μτσχέτα της Γεωργίας, 20 χλμ. βορειοδυτικά της Τιφλίδας. Ο Ναός είναι αριστούργημα του πρώιμου Μεσαίωνα που έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

Στα γεωργιανά Σβετι σημαίνει στύλος και τσχόβελι σημαίνει ζωοδόχος, άρα το όνομα Σβετιτσχόβελι σημαίνει ζωοδόχος στύλος ή άγιος στύλος. Ο καθεδρικός ναός είναι το πιο σημαντικό κέντρο της ορθοδοξίας στη Γεωργία. Λέγεται ότι είναι χτισμένος πάνω από τον τάφο της Αγίας Σιδωνίας μαζί με τον «Άρραφο Χιτώνα του Χριστού».

Η υφιστάμενη δομή χτίστηκε το 1029 από τον Γεωργιανό αρχιτέκτονα Αρσουκίτζε στη θέση μίας παλαιότερης εκκλησίας του 4ου αιώνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων