11/06/2021 12/06/2021 Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Οι φιλικές σχέσεις που συνδέουν τις ΗΠΑ με την Γεωργία καθώς και οι σημαντικές διεθνείς εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’ με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκές και Ευρω-ασιατικές Υποθέσεις, Φίλιπ Ρίκερ, την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021. Ο κ. Ρίκερ, ο...
11 Ιουνίου, 2021 - 12:52
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2021 - 1:26

Στη συνεργασία Γεωργίας-ΗΠΑ αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ηλίας

Διαδώστε:
Στη συνεργασία Γεωργίας-ΗΠΑ αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ηλίας
  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Οι φιλικές σχέσεις που συνδέουν τις ΗΠΑ με την Γεωργία καθώς και οι σημαντικές διεθνείς εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’ με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκές και Ευρω-ασιατικές Υποθέσεις, Φίλιπ Ρίκερ, την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021.

Ο κ. Ρίκερ, ο οποίος συνοδευόταν από την Πρέσβυ των ΗΠΑ στην Γεωργία Κέλλυ Ντέγκναν καθώς και από Αμερικανούς αξιωματούχους, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Γεωργίας στην έδρα του Πατριαρχείου στην Τιφλίδα.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Αμερικανό Υφυπουργό για την υποστήριξη του αναφορικά με την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας και μίλησε για τη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρίκερ μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία και ο Μακαριώτατος προσωπικά στην χώρα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Στο τέλος της συνάντησης ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ έδωσε την ευλογία του και εξέφρασε τις ευχές του προς τον Αμερικανό Υφυπουργό για επιτυχία στο έργο του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων