11/07/2021 11/07/2021 Την υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Κετεβάν πανηγυρίζουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας. Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος του Πατριαρχείου Γεωργίας έγινε η επίσημη παράδοση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κετεβάν από την Κυβέρνηση της Ινδίας και συγκεκριμένα τον Υπουργό Εξωτερικών της. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ναό για να προσκυνήσει το Ιερό...
11 Ιουλίου, 2021 - 9:46
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2021 - 10:30

Τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Κετεβάν παραδόθηκαν στη Γεωργία

Διαδώστε:
Τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Κετεβάν παραδόθηκαν στη Γεωργία

Την υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Κετεβάν πανηγυρίζουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας. Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος του Πατριαρχείου Γεωργίας έγινε η επίσημη παράδοση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κετεβάν από την Κυβέρνηση της Ινδίας και συγκεκριμένα τον Υπουργό Εξωτερικών της.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ναό για να προσκυνήσει το Ιερό Λείψανο της Αγίας που επέστρεψε στη γενέτειρά της.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ σημείωσε μεταξύ άλλων:

Η εποχή που έζησε η Αγία Κετεβάν ήταν η δυσκολότερη για την Γεωργία. Η πίεση ήταν τόσο μεγάλη που πολλοί Γεωργιανοί άλλαξαν την εθνικότητά τους για να γλιτώσουν την τιμωρία, ένα μεγάλο μέρος της χώρας θυσιάστηκε και πολέμησε για την ανεξαρτησία και για να αποφύγει να πουληθεί στα σκλαβοπάζαρα. Ήταν η εποχή που η πίστη έγινε συνώνυμη της εθνότητας. Η Εκκλησία κράτησε τους ανθρώπους σταθερούς και τους έδωσε δύναμη. Εκείνη την εποχή προστέθηκαν πολλοί Άγιοι Μάρτυρες στην Εκκλησία μας μεταξύ αυτών και η Αγία Κετεβάν που βασανίστηκε με τον Ιερέα της.  Η Αγία Κετεβάν διακρίνεται για το βίο της.

Σήμερα είμαστε παρόντες σε μια μεγάλη και ιστορική μέρα. Αυτό που ζητούσαμε έγινε σήμερα δυνατό, η κυβέρνηση της Ινδίας πήρε μια απόφαση άνευ προηγουμένου και μετέφερε το Ιερό Λείψανο της Αγίας Κετεβάν στην γενέτειρά της. Πλέον η Αγία Κετεβάν αποτελεί μια απόδειξη της σχέσης μεταξύ των δύο χωρών” ανέφερε ο Μακαριώτατος ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για να υλοποιηθεί αυτή η μεταφορά.

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας  μίλησε επίσης στους πιστούς και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του τόσο στον πρωθυπουργό της Ινδίας όσο και στον υπουργό Εξωτερικών που κόμισε τα Ιερά Λείψανα μετά από 400 χρόνια χωρισμού όπως ανέφερε. “Τα βασανιστήρια της Αγίας Κετεβάν εκείνη την περίοδο αφύπνισαν τη χώρα μας και τόνωσαν την εθνική συνείδηση. Η ηρωική της ζωή και η πίστη της και η αφοσίωση στη χώρα είναι υποδειγματική ακόμα και σήμερα και πάντα θα είναι” τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Ιρακλί Γκαριμπασβίλι.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας σημείωσε “Είνια μεγάλη η χαρά και η τιμή μου να σας παραδώσω τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Κετεβάν και να συνδυαστεί αυτή η μεταφορά με την πρώτη μου επίσκεψη στη Γεωργία, νιώθω ευλογημένος. Είμαστε περήφανοι που σεβόμαστε τις παραδόσεις και την πίστη. Το Μαρτύριο της Αγίας Κετεβάν υπήρξε μια ιστορία θάρρους και θυσίας. Τα Ιερά Λείψανά της είναι μια γέφυρα πίστης μεταξύ των δύο εθνών και ελπίζω τα παιδιά μας να περάσουν αυτή τη γέφυρα, τη γέφυρα της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών”.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων