02/07/2019 02/07/2019 Στο σπουδαίο ρόλο τον οποίο έχουν διαδραματίσει οι Ιερές Μονές και οι Μοναχοί και στη συμβολή τους στην Ορθόδοξη παράδοση, αλλά και στο ζήτημα της ειρήνης αναφέρθηκε στο Κυριακάτικο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας. “Ο μοναχός είναι ένας άνθρωπος που ως μοναδικό στόχο στην επίγεια ζωή έχει την προσευχή και την πνευματική γαλήνη....
02 Ιουλίου, 2019 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2019 - 17:25

“Τα μοναστήρια με τις προσευχές τους σώζουν τον κόσμο”

Διαδώστε:
“Τα μοναστήρια με τις προσευχές τους σώζουν τον κόσμο”

Στο σπουδαίο ρόλο τον οποίο έχουν διαδραματίσει οι Ιερές Μονές και οι Μοναχοί και στη συμβολή τους στην Ορθόδοξη παράδοση, αλλά και στο ζήτημα της ειρήνης αναφέρθηκε στο Κυριακάτικο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας.

“Ο μοναχός είναι ένας άνθρωπος που ως μοναδικό στόχο στην επίγεια ζωή έχει την προσευχή και την πνευματική γαλήνη. Τα μοναστήρια με τις προσευχές τους σώζουν τον κόσμο από τους κινδύνους. Γι’ αυτό ο ρόλος τους είναι σπουδαίος και πάντα πρέπει να τους ευχαριστούμε για τις προσευχές τους”.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ειρήνης τόνισε: “Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή που οι άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι με την παρούσα κοινωνική κατάσταση και επιζητούν νέους τρόπους έτσι ώστε να κυριαρχήσει η ειρήνη στη ζωή τους. Είναι απαραίτητη και στη χώρα μας η ειρήνη. Εάν δεν υπάρχει ειρήνη τίποτα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τους ανθρώπους. Ο Θεός να σας χαρίζει πάντα ειρήνη”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων