19/01/2022 19/01/2022 Χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’ τελέστηκε σήμερα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Τυφλίδα η Θεία Λειτουργία  για την δεσποτική εορτή των Θεοφανίων (με το Ιουλιανό ημερολόγιο) και ο καθαγιασμός των υδάτων. Της Ευγενίας Δίτσα Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης τόνισε ότι όλοι πρέπει να λαμβάνουν τη χάρη αυτής της τόσο σπουδαίας...
19 Ιανουαρίου, 2022 - 16:01
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2022 - 16:57

Θεοφάνια στην Γεωργία με ανακοίνωση επιστροφής στους Αγίους Τόπους

Διαδώστε:
Θεοφάνια στην Γεωργία με ανακοίνωση επιστροφής στους Αγίους Τόπους

Χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’ τελέστηκε σήμερα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Τυφλίδα η Θεία Λειτουργία  για την δεσποτική εορτή των Θεοφανίων (με το Ιουλιανό ημερολόγιο) και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Της Ευγενίας Δίτσα

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης τόνισε ότι όλοι πρέπει να λαμβάνουν τη χάρη αυτής της τόσο σπουδαίας εορτής, συμμετέχοντας σε αυτήν, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του πρωθυπουργού της Γεωργίας στον ναό.

«Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές, συγχαρητήρια για την εορτή των Θεοφανίων. Τα Θεοφάνια είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές στον Χριστιανικό κόσμο. Το νερό ευλογείται και αυτό το νερό πρέπει να διατηρείται όλο το χρόνο. Τα Θεοφάνια είναι μια τόσο μεγάλη γιορτή, που κάθε ένας από εμάς πρέπει να συμμετάσχει σε αυτή τη χάρη! Αυτή τη χάρη πρέπει να τη λαμβάνει κάθε άνθρωπος. Είναι η εορτή της Αγίας Τριάδας. Ακούμε τη φωνή του Κυρίου, τη φωνή του Πατρός. Η χάρη του Κυρίου έρχεται πάνω στους ανθρώπους και τους  προστατεύει από ορατούς και αόρατους εχθρούς. Υπάρχουν πολλές δοκιμασίες μπροστά μας, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Θεός προστατεύει κάθε άνθρωπο από τις δοκιμασίες, εάν το ζητήσει με την καρδιά του», είπε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

«Χαιρόμαστε που ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας παρέστη στη λειτουργία», κατέληξε ο Μακαριώτατος, καλώντας τον πρωθυπουργό να ευχηθεί κι εκείνος στον λαό για την εορτή των Θεοφανίων.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας κ. Ηρακλής Γκαριμπασβίλι, αφού συνεχάρη τους πιστούς για τα Θεοφάνια, ανακοίνωσε την επιστροφή της Γεωργίας στους Αγίους Τόπους:

«Μακαριώτατε, μέλη της Ιεράς Συνόδου, αγαπητοί άνθρωποι, συγχαρητήρια σε όλους για τα Θεοφάνια. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να ανακοινώσω στους ανθρώπους μας ένα πολύ καλό νέο σήμερα. Μπορούμε να πούμε ότι σήμερα συμμετέχουμε σε ένα ιστορικό γεγονός. Mε απόφαση της Αυτού Μεγαλειότητος του Βασιλιά Αμπντουλάχ Β’ της Ιορδανίας και της Αυτού Υψηλότητας Πρίγκιπα Χασάν, ένα κομμάτι γης κοντά στον ποταμό Ιορδάνη, κοντά στον τόπο βάπτισης του Σωτήρος (που ανήκε στην βασική οικογένεια της Ιορδανίας), δωρίστηκε στη Γεωργία. Με την ευλογία του Πατριάρχη θα οικοδομηθεί εδώ ένα γεωργιανό πολιτιστικό κέντρο. Μετά από 300 χρόνια, η Γεωργία επιστρέφει στους Αγίους Τόπους. Αυτό το γεγονός είναι ευχάριστο για όλους τους Γεωργιανούς και κατέστη δυνατό ως αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών  κοσμικών και κληρικών αρχών. Η συμμετοχή του αγαπητού μας Πατριάρχη, του Μακαριωτάτου Καθολικού Πατριάρχη Γεωργίας, ως προς το να ευωδοθεί αυτή η προσπάθεια ήταν ανεκτίμητη.

Ευχαριστώ την Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Αμπντουλάχ Β’, τον Υψηλότατο Πρίγκιπα Χασάν, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, τον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως Χριστοφόρο. Σε κάθε υπάλληλο της κυβέρνησής μας, την πρεσβεία. Στην Πρέσβειρά μας στην Ιορδανία, σε όλους όσους δεν φείδονται προσπαθειών για να συνεχίσουν τη μεγάλη παράδοση των προγόνων μας. Συγχαίρω κάθε Γεωργιανό για την εγκαθίδρυση αυτής της σημαντικής πνευματικής και πολιτιστικής ζωής στους Αγίους Τόπους. Συγχαρητήρια για τα Θεοφάνια!».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων