25/05/2022 25/05/2022 Τις πύλες της άνοιξε χθες στην Τιφλίδα, στο εκθεσιακό χώρο των Εθνικών Αρχείων, η επετειακή έκθεση αφιερωμένη στην 105η επέτειο από την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τίτλο «Ηγέτες της Γεωργιανής Εκκλησίας». Η έκθεση αντικατοπτρίζει τη μακρά και δύσκολη διαδρομή μέχρι και την τελική χορήγηση αυτοκεφαλίας της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το...
25 Μαΐου, 2022 - 14:57
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2022 - 14:58

ΤΙΦΛΙΔΑ: Έκθεση αφιερωμένη στους “Ηγέτες της Γεωργιανής Εκκλησίας”

Διαδώστε:
ΤΙΦΛΙΔΑ: Έκθεση αφιερωμένη στους “Ηγέτες της Γεωργιανής Εκκλησίας”

Τις πύλες της άνοιξε χθες στην Τιφλίδα, στο εκθεσιακό χώρο των Εθνικών Αρχείων, η επετειακή έκθεση αφιερωμένη στην 105η επέτειο από την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τίτλο «Ηγέτες της Γεωργιανής Εκκλησίας».

Η έκθεση αντικατοπτρίζει τη μακρά και δύσκολη διαδρομή μέχρι και την τελική χορήγηση αυτοκεφαλίας της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 1990. Παρουσιάζονται υλικά που αντικατοπτρίζουν τις δραστηριότητες των Πατριαρχών της Γεωργιανής Εκκλησίας, ιστορικά έγγραφα, χειρόγραφα, φωτογραφίες και αρχειακά έγγραφα που διατηρούνται στα Εθνικά Αρχεία. Καθώς και τα προσωπικά αντικείμενα των Πατριαρχών, τα οποία φυλάσσονται σε διάφορες ιδιωτικές συλλογές.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Μπολνίσι κ. Εφραίμ (Γκαμρεκελίτζε), καθηγητές της Θεολογικής Ακαδημίας της Τιφλίδας, κληρικοί, εκπρόσωποι επιστημονικών οργανώσεων και του διπλωματικού σώματος καθώς και αρκετοί ενδιαφερόμενοι.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων