30/03/2022 07/04/2022 Με τη συμβολική δενδροφύτευση Σακούρα, δέντρων τα οποία θεωρούνται από τους Ιάπωνες σύμβολα ειρήνης και ζωής, επισφραγίστηκε η επίσκεψη του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Τιφλίδα, Ιμαμούρα Ακίρα, στην έδρα του Πατριαρχείου Γεωργίας, όπου είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη κ.κ. Ηλία. Του Νικόλαου Ζαΐμη  Ο Μακαριώτατος, μαζί με κληρικούς, υποδέχτηκε σήμερα το πρωί τον Ιάπωνα διπλωμάτη...
30 Μαρτίου, 2022 - 14:36
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2022 - 10:39

Τιφλίδα: Επισφράγισαν τις καλές σχέσεις με τη δενδροφύτευση Σάκουρα

Διαδώστε:
Τιφλίδα: Επισφράγισαν τις καλές σχέσεις με τη δενδροφύτευση Σάκουρα

Με τη συμβολική δενδροφύτευση Σακούρα, δέντρων τα οποία θεωρούνται από τους Ιάπωνες σύμβολα ειρήνης και ζωής, επισφραγίστηκε η επίσκεψη του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Τιφλίδα, Ιμαμούρα Ακίρα, στην έδρα του Πατριαρχείου Γεωργίας, όπου είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη κ.κ. Ηλία.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Ο Μακαριώτατος, μαζί με κληρικούς, υποδέχτηκε σήμερα το πρωί τον Ιάπωνα διπλωμάτη του. Κατά τη συνάντηση τονίστηκαν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών καθώς και την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία για την οποία εξέφρασαν την ελπίδα σύντομα να τελειώσει.

Ο Προκαθήμενος της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας σημείωσε τον ιδιαίτερο και διακεκριμένο ρόλο της ιαπωνικής κουλτούρας και φιλοσοφίας στον παγκόσμιο πολιτισμό και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που έχει προσφέρει η Ιαπωνία στη χώρα και τον λαό της Γεωργίας όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας, από την πλευρά του, υπενθύμισε τη στήριξη που εξέφρασε η Γεωργία κατά το φονικό τσουνάμι του 2011 που χτύπησε τη χώρα και δώρισε στον κ.κ. Ηλία δενδρύλλια Sakura, τα οποία θεωρούνται σύμβολο ζωής και ειρήνης.

Μέρος των δενδρυλλίων θα φυτευτούν στην αυλή του Πατριαρχείου Γεωργίας και ένα μέρος στην αυλή του Καθεδρικού Ναού της Τριάδας.

Η συνάντηση ήταν αφιερωμένη στην 30ή επέτειο από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ιαπωνίας και Γεωργίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων