21/09/2023 21/09/2023 Το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάζεται σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου 2022 (8 Σεπτεμβρίου με το παλαιό εορτολόγιο), στο Πατριαρχείο Γεωργίας. Στο ευχετήριο μήνυμα του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ κάνει ιδιαίτερη μνεία σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και ιδιαίτερα στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. “Πνευματικά μας παιδιά, αγαπημένα του Χριστού, σας συγχαίρω θερμά...
21 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2023 - 16:16

Το μήνυμα του Πατριάρχη Γεωργίας για το Γενέθλιο της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Το μήνυμα του Πατριάρχη Γεωργίας για το Γενέθλιο της Θεοτόκου

Το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάζεται σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου 2022 (8 Σεπτεμβρίου με το παλαιό εορτολόγιο), στο Πατριαρχείο Γεωργίας.

Στο ευχετήριο μήνυμα του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ κάνει ιδιαίτερη μνεία σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και ιδιαίτερα στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

“Πνευματικά μας παιδιά, αγαπημένα του Χριστού, σας συγχαίρω θερμά για την εορτή της Γενέσεως της Θεοτόκου. Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα χαράς και ελπίδας.
Παρακαλώ τον Κύριο και την Υπεραγία Θεοτόκο να ευλογήσει τη χώρα μας και τον καθένα σας. Ειδικά όλους εκείνους τους εφήβους που παλεύουν με την επάρατη νόσο, γιατί, ως γνωστόν, ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας καταπολέμησης του παιδικού καρκίνου, τόνισε.

“Σήμερα στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν άνθρωποι που εργάζονται στον φιλανθρωπικό οργανισμό Monk Andrew’s Foundation“, είπε και ανέφερε ότι τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, υποφέρουν από αυτήν την ασθένεια, αλλά ατενίζουν το μέλλον με ελπίδα, λόγω του εξειδικευμένου προσωπικού στον φιλανθρωπικό οργανισμό και επειδή γνωρίζουν ότι ένας μεγάλος αριθμός αρρώστων έχει ξεπεράσει τον καρκίνο και έχει αναρρώσει.

“Είθε η ελπίδα και η πίστη του Θεού να ευλογήσει όλους τους εφήβους με προβλήματα υγείας και τα μέλη των οικογενειών τους, και γενικά όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται“, ευχήθηκε.

“Η Υπεραγία Θεοτόκος να μας προστατεύει από το κακό και να σκεπάζει όλη τη Γεωργία, κατέληξε.

Σημειώνετια ότι ο παιδικός καρκίνος αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα παρά την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και της έρευνας στον τομέα αυτό. Γι’ αυτό ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αφιερωμένος στη μάχη εναντίον του παιδικού και εφηβικού καρκίνου με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων