29/01/2020 29/01/2020 Ευρεία σύσκεψη για τη μάστιγα της εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια, που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στη Γεωργία, πραγματοποιήθηκε στο Πατριαρχείο Γεωργίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, των υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας και Υγείας, διεθνών οργανισμών, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης κ.α. Στόχος, η εκπόνηση μιας στρατηγικής για τον περιορισμό των...
29 Ιανουαρίου, 2020 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2020 - 20:53

Το Πατριαρχείο Γεωργίας για τα τυχερά παιχνίδια

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Γεωργίας για τα τυχερά παιχνίδια

Ευρεία σύσκεψη για τη μάστιγα της εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια, που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στη Γεωργία, πραγματοποιήθηκε στο Πατριαρχείο Γεωργίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, των υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας και Υγείας, διεθνών οργανισμών, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης κ.α.

Στόχος, η εκπόνηση μιας στρατηγικής για τον περιορισμό των συνεπειών από τα τυχερά παιχνίδια, με την ευαισθητοποίηση κυρίως των εφήβων και των νέων.

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Γεωργίας περισσότερες από 400.000 οικογένειες έχουν πληγεί από τα τυχερά παιχνίδια στη χώρα.

“Έχουμε συζητήσει αυτό το πρόβλημα με πολλούς τρόπους. Το πρόβλημα είναι πολύπλευρο, χρειάζεται μια σύνθετη προσέγγιση, έχουμε πολύ κακές στατιστικές και αν δεν σταματήσουμε εγκαίρως αυτή την επιχείρηση τέρας, τότε μπορούμε να περιμένουμε τρομερά αποτελέσματα στο εγγύς μέλλον” τόνισε ο επικεφαλής του Κέντρου Τύπου του Γεωργιανού Πατριαρχείου, Πρωθιερέας Ανδρέας Τζαγκμαϊτζε, τονίζοντας ότι η γεωργιανή κοινωνία θα πρέπει να διδαχθεί από το παράδειγμα άλλων χωρών.

“Πρόσφατα, το Συμβούλιο της Ευρώπης παρουσίασε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης νέων που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα της Γεωργίας. Επιπλέον, υπάρχει ένα σχέδιο νόμου που ολοκληρώθηκε και συμφωνήθηκε πριν από ένα χρόνο. Περιμένουμε ότι αυτό το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος. Ο χρόνος τελειώνει, έχουμε πολύ άσχημα στατιστικά στοιχεία ακόμα και αυτοκτονίες” τόνισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων