08/08/2020 09/08/2020 Το πρόβλημα εθισμού νέων και εφήβων στα τυχερά παιχνίδια, προκαλεί έντονη ανησυχία για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως, αναφέρεται σε έρευνα που πραγματοποίησε η UNICEF σε συνεργασία με το Πατριαρχείο Γεωργίας. Σύμφωνα με την έρευνα, ο εθισμός με τον τζόγο σε άτομα μικρής ηλικίας μπορεί να οδηγήσει σε δυσμενή αποτελέσματα, όπως τεταμένες σχέσεις, εγκληματικότητα, παραβατικές συμπεριφορές,...
08 Αυγούστου, 2020 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2020 - 1:14

Το Πατρ. Γεωργίας για τον εθισμό των νέων στα τυχερά παίγνια

Διαδώστε:
Το Πατρ. Γεωργίας για τον εθισμό των νέων στα τυχερά παίγνια

Το πρόβλημα εθισμού νέων και εφήβων στα τυχερά παιχνίδια, προκαλεί έντονη ανησυχία για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως, αναφέρεται σε έρευνα που πραγματοποίησε η UNICEF σε συνεργασία με το Πατριαρχείο Γεωργίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο εθισμός με τον τζόγο σε άτομα μικρής ηλικίας μπορεί να οδηγήσει σε δυσμενή αποτελέσματα, όπως τεταμένες σχέσεις, εγκληματικότητα, παραβατικές συμπεριφορές, κατάθλιψη, ακόμη και αυτοκτονία.
Τέτοια αρνητικά αποτελέσματα έχουν βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για τα άτομα, τις οικογένειές τους, τους συνομηλίκους τους, καθώς και για την κοινωνία γενικότερα.
Ο στόχος της μελέτης της UNICEF, ήταν να καταγράψει πώς η Γεωργία αλλά και άλλες χώρες, ανταποκρίνονται στο κοινωνικό αυτό φαινόμενο.
«Οι έφηβοι είναι πιο επιρρεπείς στα τυχερά παιχνίδια», λέει ο Δρ. Ghassan Khalil, Εκπρόσωπος της UNICEF στη Γεωργία και πρόσθεσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η UNICEF στη Γεωργία, σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας έχουν συγκροτήσει μια συντονιστική ομάδα για την πρόληψη του εθισμού των νέων και εφήβων από τα τυχερά παίγνια.
Στο πλαίσιο αυτό, τον περασμένο Ιούνιο δημιουργήθηκε μια ανοιχτή γραμμή ψυχολογικής στήριξης νέων, εφήβων, αλλά και των οικογενειών τους.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων