27/03/2019 27/03/2019 Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, αναφορικά με τον σάλο που έχει προκληθεί σχετικά με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών στην Γεωργία,η κυβέρνηση της χώρας ρίχνει νερό στο κρασί της και καλεί την Εκκλησία να συμμετάσχει στο διάλογο.Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Sopo Kiladze, ανακοίνωσε ότι οι γονείς θα μπορούν...
27 Μαρτίου, 2019 - 8:09
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2019 - 8:22

Το Πατρ. Γεωργίας στο διάλογο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Διαδώστε:
Το Πατρ. Γεωργίας στο διάλογο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, αναφορικά με τον σάλο που έχει προκληθεί σχετικά με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών στην Γεωργία,η κυβέρνηση της χώρας ρίχνει νερό στο κρασί της και καλεί την Εκκλησία να συμμετάσχει στο διάλογο.Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Sopo Kiladze, ανακοίνωσε ότι οι γονείς θα μπορούν να συμμετάσχουν στα μαθήματα σεξουαλικής εκπαίδευσης.

Η κ. Kiladze, που είναι και ο συντάκτης του σχεδίου Κώδικα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, υποσχέθηκε κατά την πρώτη ακρόαση του κώδικα την περασμένη Τρίτη ότι δεν θα υπάρξει σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία χωρίς προηγούμενη έγκριση των γονέων.

Το αρχικό νομοσχέδιο, το οποίο αναπτύχθηκε με τη UNICEF και υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο τον Φεβρουάριο, δεν περιλάμβανε την προηγούμενη έγκριση των γονέων.

Εκπρόσωπος της UNICEF δήλωσε ότι δεν μπορούν να σχολιάσουν μέχρι να γίνουν γνωστές οι πλήρεις αλλαγές.

Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής, η Kiladze δήλωσε ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση «θα ήταν επιτρεπτή μόνο – και μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων και βάσει αιτήματος μιας οικογένειας. Κληρικοί, Ορθόδοξοι Χριστιανοί και άλλοι θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων μετά από αίτημα μιας οικογένειας σε συγκεκριμένες καταστάσεις κρίσης”

Με τη δημοσιοποίηση του σχετικού σχεδίου, η Εκκλησία της Γεωργίας και οργανώσεις γονέων αντέδρασαν άμεσα τονίζοντας ότι οι προωθούμενες αλλαγές θα επιτρέψουν στο κράτος να «παραβιάσει την αυτονομία των γεωργιανών οικογενειών» και να «νομιμοποιήσει την αταξία» μέσω μαθημάτων σεξουαλικής εκπαίδευσης στα σχολεία.

Ο Davit Isakadze, Αρχιεπίσκοπος που βρίσκεται κοντά στην Ένωση Ορθοδόξων Γονέων, δήλωσε κατά τη διάρκεια της ακρόασης ότι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις της Γεωργίας που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό δεν πρέπει να επιτρέπεται να παρεμβαίνουν στη γεωργιανή οικογενειακή ζωή ή στη σχέση των γονέων με τα παιδιά τους

Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό, ο Ghassan Khalil, εκπρόσωπος της UNICEF στη Γεωργία, συναντήθηκε προ ημερών με τον Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β ‘, για να συζητήσει μαζί τον Κώδικα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Ο Χαλίλ τον διαβεβαίωσε ότι «για τη UNICEF, η οικογένεια είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία και την ανάπτυξη ενός παιδιού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων