29/11/2021 29/11/2021 “Το εμβόλιο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα θεολογικά ζητήματα, αλλά αποτελεί αντικείμενο της επιστήμης” ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά με ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Γεωργίας, υπενθυμίζοντας και την αντίστοιχη Συνοδική Απόφασή της για το ζήτημα. Η θέση αυτή επαναλαμβάνεται καθώς το τελευταίο διάστημα στη χώρα παρατηρήθηκε το φαινόμενο κληρικοί να τοποθετούνται επί του...
29 Νοεμβρίου, 2021 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2021 - 11:53

Το Πατριαρχείο Γεωργίας για τον εμβολιασμό

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Γεωργίας για τον εμβολιασμό

“Το εμβόλιο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα θεολογικά ζητήματα, αλλά αποτελεί αντικείμενο της επιστήμης” ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά με ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Γεωργίας, υπενθυμίζοντας και την αντίστοιχη Συνοδική Απόφασή της για το ζήτημα.

Η θέση αυτή επαναλαμβάνεται καθώς το τελευταίο διάστημα στη χώρα παρατηρήθηκε το φαινόμενο κληρικοί να τοποθετούνται επί του ζητήματος αποτρέποντας πιστούς να εμβολιαστούν. Με αυτό τον τρόπο η Εκκλησία σταματά τυχόν διαστρεβλώσεις που μπορούν να γίνουν στις θέσεις και τοποθετείται εκ νέου.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι έργο της δεν είναι να υποχρεώσει κανέναν στο πως θα ενεργήσει καθώς αυτό αντιβαίνει στην ελεύθερη βούληση την οποία έχει ο κάθε άνθρωπος να ενεργεί. Για αυτό για ακόμη μία φορά καλεί τους κληρικούς της να πειθαρχούν στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου και να μην προβαίνουν σε αυθαίρετες ενέργειες οι οποίες μπορεί να στοχοποιήσουν την Εκκλησία.

“Η εκκλησία δεν μπορεί να υποστηρίξει τον αναγκαστικό εμβολιασμό, για οποιονδήποτε λόγο και αν υπαγορευτεί. Όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να κάνουν ελεύθερες επιλογές. Είναι θεόσδοτο, απαράβατο δικαίωμα του καθενός. Για άλλη μια φορά απευθύνουμε έκκληση στους κληρικούς να φροντίσουν οι ενέργειές τους σχετικά με τον εμβολιασμό να μην ξεπερνούν την απόφαση της Συνόδου. Σε περίπτωση αυθαιρεσίας, η ενορία μπορεί να απευθυνθεί στο Γεωργιανό Πατριαρχείο”, καταλήγει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων