06/07/2021 06/07/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Την λύπη του για όσους τραυματίστηκαν κατά τις χθεσινές διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν στους δρόμους της γεωργιανής πρωτεύουσας ενάντια στο «Tυφλίδα Pride», εξέφρασε με ανακοίνωση του το Πατριαρχείο Γεωργίας, δίδοντας απάντηση παράλληλα σε όσους κατηγορούν την Εκκλησία για υποκίνηση βίαιων συμπεριφορών. Το Πατριαρχείο επισημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα είχε προβεί σε δηλώσεις...
06 Ιουλίου, 2021 - 8:49
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2021 - 8:52

Το Πατριαρχείο Γεωργίας καταδικάζει τη βία

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Γεωργίας καταδικάζει τη βία

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Την λύπη του για όσους τραυματίστηκαν κατά τις χθεσινές διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν στους δρόμους της γεωργιανής πρωτεύουσας ενάντια στο «Tυφλίδα Pride», εξέφρασε με ανακοίνωση του το Πατριαρχείο Γεωργίας, δίδοντας απάντηση παράλληλα σε όσους κατηγορούν την Εκκλησία για υποκίνηση βίαιων συμπεριφορών.

Το Πατριαρχείο επισημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα είχε προβεί σε δηλώσεις κατά της βίας και είχε ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς καθώς και τις πρεσβείες χωρών ότι επιθυμία του δεν είναι η βία αλλά ο σεβασμός των παραδόσεων της χώρας. “Η βία είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα, ανεξάρτητα από που προέρχεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση στους κληρικούς που υποκινούν βία, εάν έτσι έγιναν τα πράγματα”.

Παράλληλα, το Πατριαρχείο Γεωργίας δεν αποκλείει το γεγονός κατά τη διάρκεια της ειρηνικής πορείας που πραγματοποίησε να εισήλθαν και ακραία στοιχεία προκειμένου να προβοκάρουν την πορεία.

“Πιστεύουμε ότι η ευθύνη για αυτό που συνέβη, μεταξύ άλλων, πρέπει να βαρύνει πρώτα και κύρια τους διοργανωτές του “Tbilisi Pride”, οι οποίοι, ανεξάρτητα από την πραγματικότητα στη χώρα, πρώτα σχεδίασαν και στη συνέχεια υλοποίησαν αυτή την ενέργεια η οποία θέτει σε κίνδυνο της αξίες μας. Η χώρα έχει υποστεί πολλές δοκιμές τις τελευταίες δεκαετίες. Αναφέρουμε ενδεικτικά τον εμφύλιο πόλεμο, τις ακραίες δυσκολίες, τις πολιτικές αντιπαραθέσεις … αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ανεχτούμε τον ηθικό εκφυλισμό. Γίνεται, επίσης, μια μεγάλη προσπάθεια να κατηγορηθεί η εκκλησία για τα κλιμακούμενα προβλήματα, κάτι που δεν ισχύει. Στόχος μας είναι να υπηρετούμε τον Θεό και τους ανθρώπους μας όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν προδίδουμε αυτόν τον δρόμο. Με τη χάρη του Κυρίου, ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα θα κατανοήσει τη θέση μας”, καταλήγει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Γεωργία: Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το «Τυφλίδα Pride»

Το Πατριαρχείο Γεωργίας λέει όχι στον εκφυλισμό της χώρας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων