16/02/2023 16/02/2023 Τα σημαντικά γεγονότα που ταράσσουν την ειρήνη και την ασφάλεια σε διάφορα σημεία του κόσμου, με κυρίαρχο τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή, απασχόλησαν την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Γεωργίας η οποία συνήλθε χθες υπό την Προεδρία του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Πατριαρχείο Γεωργίας,...
16 Φεβρουαρίου, 2023 - 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2023 - 12:33

Το Πατριαρχείο Γεωργίας προσεύχεται για ειρήνη στην Ουκρανία

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Γεωργίας προσεύχεται για ειρήνη στην Ουκρανία

Τα σημαντικά γεγονότα που ταράσσουν την ειρήνη και την ασφάλεια σε διάφορα σημεία του κόσμου, με κυρίαρχο τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή, απασχόλησαν την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Γεωργίας η οποία συνήλθε χθες υπό την Προεδρία του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Πατριαρχείο Γεωργίας, αναφέρεται ότι “ο πόλεμος είναι φρίκη και μεγάλη τραγωδία. Άμαχοι και πολεμιστές πεθαίνουν, εκκλησίες-μοναστήρια, υποδομές, χωριά και πόλεις καταστρέφονται. Υπήρξαν και άλλα αρνητικά γεγονότα που έχουν προκαλέσει μεγάλη θλίψη”. Ακόμη προστίθεται ότι η Εκκλησία της Γεωργίας προσεύχεται για την εκτόνωση των εντάσεων. “Προσεύχεται τα γεγονότα να μην πάρουν ακόμη πιο επικίνδυνο χαρακτήρα και, αντίθετα, ο Κύριος να δώσει ειρήνη στην Ουκρανία και στον κόσμο”.

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος εξέφρασε τη θλίψη της για τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία μεταφέροντας τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων