16/05/2022 16/05/2022 Την αντίδρασή του για την επιστολή που έστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προς τον Πρόεδρο της Νοτίου Οσετίας Ο. Γκαγκλόεφ, με αφορμή την αναφορά σε νίκη του σε εκλογές, εξέφρασε το Πατριαρχείο Γεωργίας με ανακοίνωσή του που εξέδωσε σήμερα. Όπως αναφέρει:  “Τα συγχαρητήρια του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών...
16 Μαΐου, 2022 - 13:50

Το Πατριαρχείο Γεωργίας σχετικά με το καθεστώς στη Νότια Οσετία

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Γεωργίας σχετικά με το καθεστώς στη Νότια Οσετία

Την αντίδρασή του για την επιστολή που έστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προς τον Πρόεδρο της Νοτίου Οσετίας Ο. Γκαγκλόεφ, με αφορμή την αναφορά σε νίκη του σε εκλογές, εξέφρασε το Πατριαρχείο Γεωργίας με ανακοίνωσή του που εξέδωσε σήμερα.

Όπως αναφέρει: 

“Τα συγχαρητήρια του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας  προς τον Πρόεδρο της Νότιας Οσετίας αναφερόεμα σε σχετική νίκη του στις εκλογές.

Η προαναφερθείσα επιστολή του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών προκαλεί παρεξηγήσεις γιατί:

Πρώτον η Ρωσική Εκκλησία αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία της Γεωργιανής Εκκλησίας στο έδαφος της Νότιας Οσετίας.

Δεύτερον η Εκκλησία της Γεωργίας, το γεωργιανό κράτος και η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζουν επίσης τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Γεωργίας και θεωρούν τις διοικήσεις που λειτουργούν στα κατεχόμενα ως κατοχικό καθεστώς.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι σήμερα, που κάθε προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών είναι κρίσιμη, γίνονται βήματα που επηρεάζουν αρνητικά τη σημερινή κατάσταση και την περιπλέκουν”. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων