23/05/2022 24/05/2022 Την Ημέρα Μνήμης του Αποστόλου Σίμωνα Κανανίτη εόρτασε σήμερα 23 Μαΐου η εν Γεωργία Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο Απόστολος κήρυξε τον Χριστιανισμό στη δυτική Γεωργία και μαρτύρησε στην Αμπχαζία. Ο χώρος ανάπαυσής του βρίσκεται στο Κομάν, κοντά στο Σουκούμι. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Με την ευλογία του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ Ηλία, το 2014 καθιερώθηκε η Ημέρα εορτής...
23 Μαΐου, 2022 - 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2022 - 2:18

Το Πατριαρχείο Γεωργίας τίμησε τον Απόστολο Σίμωνα Κανανίτη και την «Ημέρα της Αμπχαζίας»

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Γεωργίας τίμησε τον Απόστολο Σίμωνα Κανανίτη και την «Ημέρα της Αμπχαζίας»

Την Ημέρα Μνήμης του Αποστόλου Σίμωνα Κανανίτη εόρτασε σήμερα 23 Μαΐου η εν Γεωργία Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο Απόστολος κήρυξε τον Χριστιανισμό στη δυτική Γεωργία και μαρτύρησε στην Αμπχαζία. Ο χώρος ανάπαυσής του βρίσκεται στο Κομάν, κοντά στο Σουκούμι.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Με την ευλογία του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ Ηλία, το 2014 καθιερώθηκε η Ημέρα εορτής της Μνήμης του Αποστόλου Σίμωνα Κανανίτη ως «Ημέρα της Αμπχαζίας».

Έτσι, μεταξύ άλλων, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του πολέμου της Αμπχαζίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ιλόρι της Τιφλίδας.

Σημειώνεται ότι ο πόλεμος στην Αμπχαζία διεξήχθη μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων της Γεωργίας ως επί το πλείστον και των αυτονομιστικών δυνάμεων της Αμπχαζίας, την περίοδο μεταξύ 1992 και 1993. Οι Γεωργιανοί, που ζούσαν στην Αμπχαζία πολέμησαν σε μεγάλο βαθμό στο πλευρό των γεωργιανών κυβερνητικών δυνάμεων. Οι αυτονομιστές έλαβαν υποστήριξη από χιλιάδες μαχητές του Βόρειου Καυκάσου και Κοζάκων και από τις δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που σταθμεύουν στην Αμπχαζία και κοντά.

Ο χειρισμός αυτής της σύγκρουσης επιδεινώθηκε από τις εμφύλιες διαμάχες εντός της Γεωργίας.

 

Πηγή φωτογραφιών: patriarchate.ge

Με πληροφορίες από patriarchate.ge

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων