10/12/2021 10/12/2021 Τον Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία επισκέφθηκε χθες στην έδρα του Πατριαρχείου στην Τιφλίδα η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Κέλυ Ντέγκμαν, μαζί με τη συνοδεία της. Η Πρέσβης συνεχάρη τον Μακαριώτατο για την 44η επέτειο από την ενθρόνισή του και εξήρε τον ρόλο του στη ζωή του γεωργιανού έθνους. “Ένα έθνος είναι χαρούμενο όταν η...
10 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2021 - 10:36

Τον Πατριάρχη Γεωργίας επισκέφθηκε η Πρέσβης των ΗΠΑ

Διαδώστε:
Τον Πατριάρχη Γεωργίας επισκέφθηκε η Πρέσβης των ΗΠΑ

Τον Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία επισκέφθηκε χθες στην έδρα του Πατριαρχείου στην Τιφλίδα η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Κέλυ Ντέγκμαν, μαζί με τη συνοδεία της.

Η Πρέσβης συνεχάρη τον Μακαριώτατο για την 44η επέτειο από την ενθρόνισή του και εξήρε τον ρόλο του στη ζωή του γεωργιανού έθνους. “Ένα έθνος είναι χαρούμενο όταν η εκκλησία έχει έναν τόσο σοφό ηγέτη”, σημείωσε.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας σημείωσε ότι η φιλία μεταξύ των χωρών μας έχει μακρά ιστορία και πρέπει να συνεχιστεί. Παράλληλα, η Πρέσβης ευχαρίστησε τη Γεωργία για την υποστήριξή της, καθώς και για τη συμβολή της στην αποκατάσταση γεωργιανών πολιτιστικών μνημείων. Η κ. Ντέγκμαν υπογράμμισε το γεγονός ότι είναι μεγάλη τιμή για τις ΗΠΑ να συμβάλλουν στη διατήρηση τόσο σημαντικών πολιτιστικών μνημείων, όπως τα μοναστήρια Gelati και Jvari.

Αναφορά έγινε από την Αμερικανίδα διπλωμάτη στο ερχόμενο έτος το οποίο σηματοδοτεί την 30ή επέτειο από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Γεωργίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει διάφορες δραστηριότητες με αφορμή το επετειακό έτος, συμπεριλαμβανομένων ταξιδιών στις περιοχές της Γεωργίας.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε την Πρέσβη για τα συγχαρητήρια και ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων