16/06/2022 16/06/2022 Βραδιά απονομής βραβείων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Λογοτεχνική και Πατριωτική Γενιά 2022» του Συλλόγου Νεολαίας του Πατριαρχείου Γεωργίας «Δαβίδ», χθες 15 Ιουνίου, στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος στην Τιφλίδα. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Από τα 40 σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, μόνο 12 ομάδες προκρίθηκαν στο τελικό στάδιο. Το θέμα που...
16 Ιουνίου, 2022 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2022 - 18:35

Βραβεύτηκαν μαθητές σε διαγωνισμό καλύτερου βιβλίου με θέμα την Καινή και Παλαιά Διαθήκη

Διαδώστε:
Βραβεύτηκαν μαθητές σε διαγωνισμό καλύτερου βιβλίου με θέμα την Καινή και Παλαιά Διαθήκη

Βραδιά απονομής βραβείων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Λογοτεχνική και Πατριωτική Γενιά 2022» του Συλλόγου Νεολαίας του Πατριαρχείου Γεωργίας «Δαβίδ», χθες 15 Ιουνίου, στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος στην Τιφλίδα.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Από τα 40 σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, μόνο 12 ομάδες προκρίθηκαν στο τελικό στάδιο. Το θέμα που καλούνταν να αναπτύξουν ήταν η Καινή Διαθήκη, η Παλαιά Διαθήκη και η ιστορία των παγκόσμιων θρησκειών.

Οι τρεις πρώτες ομάδες κέρδισαν ένα ταξίδι στο Τάο-Κλαργέτι, μια γεωργιανή ιστορική και πολιτιστική περιοχή στη βορειοανατολική Τουρκία.

Η πρωτοβουλία για τη δράση «Λογοτεχνική και Πατριωτική Γενιά» ξεκίνησε από το 2008 με την ευλογία του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία και διοργανώνεται από τον Σύλλογο «Δαβίδ». Περιλαμβάνει την παροχή εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και τη διοργάνωση θεματικών ομιλιών, με προσκεκλημένους ακόμα και ψυχολόγων.

Τα ακόλουθα θέματα που συνήθως συζητούνται είναι:

1. Στρες. Τι είναι το άγχος, ο εκφοβισμός και η συναισθηματική εξάντληση. Πώς επηρεάζει το άτομο, πώς προστατεύουμε τον εαυτό μας και βοηθάμε τους ανθρώπους γύρω μας.

2. Οικογένεια και περιβάλλον. Στυλ ανατροφής, η επίδρασή τους στην ανάπτυξη του παιδιού. Πώς να επικοινωνούμε με τους γονείς και να εκφράζουμε τα συναισθήματα. Επιλέγοντας τον καλύτερο μηχανισμό επικοινωνίας.

3. Οι φίλοι και η επιρροή τους. Κοινωνικές σχέσεις, συγκρούσεις και τεχνικές επίλυσής τους. Βασικές πτυχές της διαπραγμάτευσης. Πώς ο κύκλος των φίλων επηρεάζει την ανάπτυξη του ατόμου.

4. Σχεδιασμός και διαχείριση σταδιοδρομίας. Πώς να σχεδιάσω μια καριέρα, ποιος είναι ο τομέας των ενδιαφερόντων μου, να το εξερευνήσω και να αναπτύξω περαιτέρω στρατηγικές διαχείρισης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων