29/10/2018 29/10/2018 Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ προσεύχονται να γίνει διάλογος μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ρωσικής Εκκλησίας, ώστε να επιλυθεί η διαμάχη μεταξύ τους, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας, κ. Θεοδόσιος, του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων. “Εμείς στην Ιερουσαλήμ προσευχόμαστε στον Πανάγαθο, ότι οι δύο εκκλησίες θα επιλύσουν τις διαφωνίες τους...
29 Οκτωβρίου, 2018 - 14:28

Σεβαστείας κ. Θεοδόσιος: Προσευχόμαστε για την Ορθοδοξία

Διαδώστε:
Σεβαστείας κ. Θεοδόσιος: Προσευχόμαστε για την Ορθοδοξία

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ προσεύχονται να γίνει διάλογος μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ρωσικής Εκκλησίας, ώστε να επιλυθεί η διαμάχη μεταξύ τους, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας, κ. Θεοδόσιος, του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων.

“Εμείς στην Ιερουσαλήμ προσευχόμαστε στον Πανάγαθο, ότι οι δύο εκκλησίες θα επιλύσουν τις διαφωνίες τους και θα θέσουν ένα τέλος στην αντιπαράθεση μέσω του διαλόγου, κι ότι θα αναθερμάνουν τις σχέσεις τους” είπε, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η κρίση θα επιλυθεί. Κάλεσε δε, όλους να προσευχηθούν  ώστε να εξευρεθεί το συντομότερο μία λύση: “Δεν υπάρχουν κρίσεις που δεν έχουν λύσεις, καθώς έχουμε μία πίστη και την αγάπη για τον Ιησού”. Ο Σεβασμιώτατος κατέληξε λέγοντας ότι οι “συνέπειες ενός σχίσματος μεταξύ των δύο εκκλησιών θα ήταν πολύ επικίνδυνες για ολόκληρη την Ορθοδοξία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων