17/11/2020 17/11/2020 Την Τρίτην, 4ην /17ην Νοεμβρίου 2020, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος τέλεσε τον αγιασμόν διά την επαναλειτουργία του εν Ραμάλλα αρχαίου Ναού του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου. Ο Ναός αυτός και τα πέριξ αυτού, μοναστήριον, ελαιοτριβείον, αρτοποιείον και κελλία, σώζονται εις κατάστασιν ερειπίων, ελθόντων εις φως, κατόπιν ανασκαφών. Πιστεύεται δε ότι είναι ο τόπος ενταφιασμού...
17 Νοεμβρίου, 2020 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2020 - 21:38

Αγιασμός στα ερείπια του αρχαίου ναού στη Ραμάλλα

Διαδώστε:
Αγιασμός στα ερείπια του αρχαίου ναού στη Ραμάλλα

Την Τρίτην, 4ην /17ην Νοεμβρίου 2020, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος τέλεσε τον αγιασμόν διά την επαναλειτουργία του εν Ραμάλλα αρχαίου Ναού του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου. Ο Ναός αυτός και τα πέριξ αυτού, μοναστήριον, ελαιοτριβείον, αρτοποιείον και κελλία, σώζονται εις κατάστασιν ερειπίων, ελθόντων εις φως, κατόπιν ανασκαφών. Πιστεύεται δε ότι είναι ο τόπος ενταφιασμού του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου, (Πραξ. 8,2) εις περιοχήν κτήματος του Νομοδιδασκάλου Γαμαλιήλ.

Τον εκκλησιαστικόν και μοναστηριακόν χώρο τούτο, ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου, συνετήρησε και ανεκαίνισε προσφάτως δι’ ενεργειών αυτού ο ηγούμενος Ραμάλλας Αρχιμανδρίτης π. Γαλακτίων, διά δωρεών του εντοπίου ποιμνίου και της Διασποράς. Ανήγειρε δε και μικρόν ηυτρεπισμένον παρεκκλήσιον, εις το οποίον μετά τον αγιασμόν αυτού υπό του Μακαριωτάτου θα τελώνται θείαι Λειτουργίαι διά την συμμετοχήν των πιστών της Ελληνορθοδόξου Αραβοφώνου Κοινότητος Ραμάλλας.

Εις την τελετήν του Αγιασμού συνώδευσαν τον Μακαριώτατον ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, Γέρων Αρχιγραμματεύς ο Τελετάρχης Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος και ο Αρχιδιάκονος Μάρκος, παρέστησαν δε εκ Ραμάλλας ο αναλαβών την πρωτοβουλίαν του έργου τούτου Αρχιμανδρίτης Γαλακτίων, ο Οικονόμος π. Ιάκωβος, ο Δήμαρχος της πόλεως Ραμάλλας, οι Επίτροποι της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως της Ραμάλλας και οι ψάλται αυτής και άλλοι συνδραμόντες εις το θεάρεστον και φιλόπονον έργον τούτο, καρπόν των αγαπώντων την ευπρέπειαν του οίκου του Θεού.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων