18/01/2021 18/01/2021 Την Δευτέρα, 5ην / 18ην Ιανουαρίου 2021, εορτάστηκε υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η Παραμονή της εορτής των Επιφανείων, μνήμης της εν τω Ιορδάνη βαπτίσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Νωρίς την ημέρα της Παραμονής, άρχισε στον μοναστηριακό Ναόν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο Όρθρος. Στο τέλος του Όρθρου ανεγνώσθησαν οι...
18 Ιανουαρίου, 2021 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2021 - 18:31

Αγιασμός των Υδάτων στον Ιορδάνη Ποταμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Αγιασμός των Υδάτων στον Ιορδάνη Ποταμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Δευτέρα, 5ην / 18ην Ιανουαρίου 2021, εορτάστηκε υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η Παραμονή της εορτής των Επιφανείων, μνήμης της εν τω Ιορδάνη βαπτίσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Νωρίς την ημέρα της Παραμονής, άρχισε στον μοναστηριακό Ναόν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο Όρθρος. Στο τέλος του Όρθρου ανεγνώσθησαν οι Μεγάλες Ώρες της εορτής των Επιφανείων τη χοροστασία της Α.Θ.Μ. Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου και τις Ώρες ακολούθησαν η θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ψάλλοντος του Πρωτοψάλτου του Ναού Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου.

Προ της Απολύσεως της θείας Λειτουργίας ετελέσθη υπό του Μακαριωτάτου η τελετή του Μικρού Αγιασμού των Επιφανείων. Διά του αγιασθέντος ύδατος ο Μακαριώτατος ηγίασε τους Αρχιερείς, Ιερείς και μοναχούς Αγιοταφίτας και τον Ναόν, απόντων προσκυνητών, λόγω των μέτρων του covid -19. Μετά τούτο, ενδεδυμένος μανδύαν ο Μακαριώτατος μετά των Αρχιερέων και των ιερέων και εν τη ψαλμωδία του «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε» ανήλθον εις τα Πατριαρχεία, όπου και ηγίασε και απέλυσε την θείαν Λειτουργία και ανέμενε την Συνοδεία του Αρχιερέως, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μαδάβων κ. Αριστοβούλου από του ιερού Ναού του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Ερχόμενος ο Αρχιερεύς ο λειτουργήσας εις Άγιον Ιάκωβον, ηγίασε την αίθουσα και οι ψάλτες έψαλαν το Πολυχρόνιον.

Λίγο αργότερα, ο Μακαριώτατος εξήλθε εκ των Ιεροσολύμων και ήλθε στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου εν Ιορδάνη όχι μέσω της Ιεριχούς, λόγω των μέτρων του covid -19. Ενταύθα, μετά την υποδοχήν και την ανάγνωση της Θ´ Ώρας, έλαβε χώρα η εν ψαλμωδία και μετά συμμετοχής ολίγων κληρικών και λαικών, μόνον 50 ατόμων, λιτανεία προς τον Ιορδάνην, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα. Ετελέσθη ο Εσπερινός των Θεοφανείων και ο Αγιασμός επί εξέδρας του Πατριαρχείου. Μετά τούτο ο Μακαριώτατος κατελθών επί την όχθη διά μικρού πλεουμένου εβύθισε τον Τίμιον Σταυρόν εις τα ύδατα, ψαλλομένου του «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε».

Τέλος, παρετέθη μικρά νηστίσιμος αναψυχή εις την Ιεράν Μονήν του Προδρόμου παρά του ηγουμένου Αρχιμανδρίτου π. Βαρθολομαίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων