22/02/2021 22/02/2021 Το Ισραήλ άνοιξε χθες κάποιους τομείς της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως αρχή της επιστροφής στην κανονικότητα. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε επίσης τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στα ιερά προσκυνήματα. Τα καταστήματα άνοιξαν για όλους ωστόσο πρόσβαση σε χώρους αναψυχής όπως γυμναστήρια και θέατρα θα έχουν οι εμβολιασμένοι ή όσοι που έχουν αναρρώσει από...
22 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:34
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2021 - 8:35

Άγιοι Τόποι: Ανοικτοί με περιορισμούς οι ναοί

Διαδώστε:
Άγιοι Τόποι: Ανοικτοί με περιορισμούς οι ναοί

Το Ισραήλ άνοιξε χθες κάποιους τομείς της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως αρχή της επιστροφής στην κανονικότητα. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε επίσης τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στα ιερά προσκυνήματα.
Τα καταστήματα άνοιξαν για όλους ωστόσο πρόσβαση σε χώρους αναψυχής όπως γυμναστήρια και θέατρα θα έχουν οι εμβολιασμένοι ή όσοι που έχουν αναρρώσει από τη νόσο και θεωρείται ότι έχουν ανοσία — και διαθέτουν το πιστοποιητικό Green Pass («Πράσινο Πάσο») που χορηγείται μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα από το υπουργείο Υγείας.
Στη χώρα συνεχίζουν να ισχύουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Απαγορεύεται ο χορός στις αίθουσες δεξιώσεων, ενώ οι συναγωγές, τα τεμένη και οι εκκλησίες μπορούν να δέχονται τους μισούς μόνο από τους πιστούς που θα επιτρέπονταν υπό κανονικές συνθήκες.
Το Ισραήλ έχει χορηγήσει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου της Pfizer στο 45% και πλέον των 9 εκατ. κατοίκων του, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Το πρόγραμμα των δύο δόσεων έχει μειώσει τις μολύνσεις με COVID-19 κατά 95,8%, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου.
Το Ισραήλ έχει καταγράψει πάνω από 740.000 κρούσματα και 5.500 θανάτους λόγω της ασθένειας, γεγονός που έχει προκαλέσει επικρίσεις προς την κυβέρνηση Νετανιάχου για την κάποιες φορές ανομοιόμορφη εφαρμογή τριών εθνικών lockdowns. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει τέτοιου είδους καθολική καραντίνα για τέταρτη φορά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων