29/12/2022 29/12/2022 Την ανησυχία του για τα γεγονότα στην περιοχή Wadi Hilweh στο Σιλουάν, νότια της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων και τις κινήσεις κατά περιουσίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εκφράζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών. Ακραία ριζοσπαστική ομάδα έκανε κατάληψη την περασμένη Τρίτη στον χώρο που αποτελεί περιουσία του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου. Αυτό το περιστατικό εντάσσεται στον...
29 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2022 - 11:52

Ανησυχία στο Υπουργείο Εξωτερικών για τις κινήσεις κατά της περιουσίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Ανησυχία στο Υπουργείο Εξωτερικών για τις κινήσεις κατά της περιουσίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Την ανησυχία του για τα γεγονότα στην περιοχή Wadi Hilweh στο Σιλουάν, νότια της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων και τις κινήσεις κατά περιουσίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εκφράζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ακραία ριζοσπαστική ομάδα έκανε κατάληψη την περασμένη Τρίτη στον χώρο που αποτελεί περιουσία του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου. Αυτό το περιστατικό εντάσσεται στον μακρύ κατάλογο με συστηματικές επιθέσεις εναντίον ιερών προσκυνημάτων, εκκλησιαστικής περιουσίας, καθώς και Χριστιανών ενώ στην καταδίκη του περιστατικού προέβη και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

“Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να μεριμνά για την προάσπιση & διαφύλαξη των προνομίων & δικαίων του Πατριαρχείου, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτησιών του”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, είχε ξαναγίνει απόπειρα επίθεσης στη συγκεκριμένη τοποθεσία το 2008, όταν ο Δήμος προσπάθησε να το χρησιμοποιήσει. Το Πατριαρχείο προσέφυγε στο δικαστήριο κατά του Δήμου. Κατά τη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκε ότι μια ισραηλινή ριζοσπαστική οργάνωση διέθετε έγγραφα που συνέδεαν αυτό το οικόπεδο με μία ύποπτη συμφωνία πλαστογραφίας το 2004, η οποία περιελάμβανε τις περιουσίες της Πύλης της Γιάφας.

Διαβάστε επίσης: 

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδικάζει τις επιθέσεις από ριζοσπαστικές ομάδες σε εκκλησιαστική περιουσία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων