23/05/2020 24/05/2020 Αφού παρέμεινε κλειστός για δύο μήνες λόγω της πανδημίας, ο Πανίερος Ναός της Αναστάσεως θα ξανανοίξει υπό όρους για τους πιστούς από την Κυριακή 24 Μαΐου 2020. Tο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ανακοίνωσε σήμερα τα νέα μέτρα προστασίας από τον COVID-19 που θα ισχύουν κατά την πρόσβαση στον Ναό. Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”   Στην...
23 Μαΐου, 2020 - 15:58
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2020 - 0:52

Ανοίγει πάλι υπό όρους για τους πιστούς ο Ναός της Αναστάσεως

Διαδώστε:
Ανοίγει πάλι υπό όρους για τους πιστούς ο Ναός της Αναστάσεως

Αφού παρέμεινε κλειστός για δύο μήνες λόγω της πανδημίας, ο Πανίερος Ναός της Αναστάσεως θα ξανανοίξει υπό όρους για τους πιστούς από την Κυριακή 24 Μαΐου 2020. Tο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ανακοίνωσε σήμερα τα νέα μέτρα προστασίας από τον COVID-19 που θα ισχύουν κατά την πρόσβαση στον Ναό.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Στην ανακοίνωση που συνυπογράφεται και από τους εκπροσώπους των άλλων δύο χριστιανικών κοινοτήτων (Κουστωδία της Αγίας Γης των Φραγκισκανών και το Πατριαρχείο των Αρμενίων εις Ιεροσόλυμα), γίνεται γνωστό ότι από αύριο 24 Μαΐου, ο Ναός θα είναι ανοιχτός για προσευχή και επίσκεψη για τους πιστούς.

Η κοινή ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος νέας εξάπλωσης της μόλυνσης από τον COVID-19, αρχικά ο αριθμός των πιστών θα είναι περιορισμένος (εώς και 50 άτομα) και ο Ναός θα είναι προσβάσιμος μόνο σε όσους δεν έχουν πυρετό ή συμπτώματα μόλυνσης και φορούν κατάλληλα καλύμματα προσώπου.

Θα είναι επίσης απαραίτητο να διατηρηθεί μια ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων ανάμεσα σε κάθε άτομο και να αποφευχθεί οποιαδήποτε κίνηση που μπορεί να περιλαμβάνει φυσική επαφή μεταξύ του προσωπικού του Ναού, καθώς και το άγγιγμα και φίλημα εικόνων και αμφιών, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί.”

 

Διαβάστε την ανακοίνωση στα Αγγλικά ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων