02/10/2020 03/10/2020 Αφού παρέμειναν κλειστές για περίπου δύο εβδομάδες λόγω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης της πανδημίας του κορωνοϊού, οι θύρες των ναών στην Ιορδανία άνοιξαν πάλι για τους πιστούς από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 με παράλληλη τήρηση συγκεκριμένων υγειονομικών μέτρων προστασίας. Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τους Υπουργούς Υγείας και Τύπου...
02 Οκτωβρίου, 2020 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2020 - 1:02

Άνοιξαν πάλι υπό όρους οι ναοί για τους πιστούς στην Ιορδανία

Διαδώστε:
Άνοιξαν πάλι υπό όρους οι ναοί για τους πιστούς στην Ιορδανία

Αφού παρέμειναν κλειστές για περίπου δύο εβδομάδες λόγω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης της πανδημίας του κορωνοϊού, οι θύρες των ναών στην Ιορδανία άνοιξαν πάλι για τους πιστούς από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 με παράλληλη τήρηση συγκεκριμένων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τους Υπουργούς Υγείας και Τύπου την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την επανέναρξη της τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών στους ναούς, τηρώντας παράλληλα τα υγειονομικά μέτρα που έχουν λάβει οι αρμόδιες αρχές, όπως η φυσική απόσταση μεταξύ των πιστών, η χρήση μάσκας και η παρουσία έως 20 ατόμων σε κηδείες, γάμους και βαπτίσεις.

Το άνοιγμα των ναών συμπεριλαμβάνεται στο γενικότερο πλαίσιο του ανοίγματος των χώρων λατρείας στην χώρα κατόπιν σχετικής απόφασης της Κυβέρνησης, την οποία ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε μαζί με όλους όσους συνέβαλαν στην επανέναρξη της τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών. Επίσης, χαρακτήρισε αυτή την απόφαση ως “σοφή και προσεγμένη” δεδομένης της ανάγκης των πιστών να καταφεύγουν στον Θεό εν μέσω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης.

 

Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος

 

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων