24/09/2022 24/09/2022 Προσκυνηματική επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα πραγματοποιεί ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μπίγκορσκι Επίσκοπος Αντανίας κ. Παρθένιος συνοδευόμενος από μέλη της αδελφότητας. Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, ο Επίσκοπος επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, στον οποίο μετέφερε τον αδελφικό χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Στεφάνου, με την παράκληση να ευλογήσει την συμμετοχή των προσκυνητών στις...
24 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2022 - 8:54

Αντιπροσωπεία από την Ιερά Μονή Μπίγκορσκι στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία από την Ιερά Μονή Μπίγκορσκι στα Ιεροσόλυμα

Προσκυνηματική επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα πραγματοποιεί ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μπίγκορσκι Επίσκοπος Αντανίας κ. Παρθένιος συνοδευόμενος από μέλη της αδελφότητας.

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, ο Επίσκοπος επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, στον οποίο μετέφερε τον αδελφικό χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Στεφάνου, με την παράκληση να ευλογήσει την συμμετοχή των προσκυνητών στις λειτουργικές ιεροπραξίες στους Αγίους Τόπους.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων με χαρά έδωσε την ευλογία του, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος βρίσκεται πλέον σε ευχαριστιακή κοινωνία μετά την σχετική απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τη συμφιλίωση με την Εκκλησία της Σερβίας.

Στο πλαίσιο αυτό, με την ευλογία του Μακαριωτάτου ο Επίσκοπος Αντανίας κ. Παρθένιος συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Μαδάβων κ. Αριστόβουλο (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων) στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Φρικτού Γολγοθά εντός του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως, πλαισιωμένοι από αδελφούς της Ιεράς Μονής Μπίγκορσκι.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ιστορικό γεγονός, καθώς ήταν η πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος που αρχιερέας και κληρικοί της συλλειτούργησαν στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bigorski Manastir (@bigorskimanastir)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων