25/10/2021 25/10/2021 Αντιπροσωπεία της Πολεμικής Αεροπορίας, με επικεφαλής τον Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη, Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, που συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα Ευάγγελο Βλιώρα, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος Γ’  το απόγευμα της Κυριακής, 24ης Οκτωβρίου. Δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα και ακολούθως το εκτενέστερο ρεπορτάζ. Το μεσημέρι...
25 Οκτωβρίου, 2021 - 9:59
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2021 - 14:39

Αντιπροσωπεία της Πολεμικής Αεροπορίας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία της Πολεμικής Αεροπορίας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Αντιπροσωπεία της Πολεμικής Αεροπορίας, με επικεφαλής τον Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη, Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, που συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα Ευάγγελο Βλιώρα, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος Γ’  το απόγευμα της Κυριακής, 24ης Οκτωβρίου.


Δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα και ακολούθως το εκτενέστερο ρεπορτάζ.

Το μεσημέρι της Κυριακής, 11ης/24ης Οκτωβρίου 2021, Αποστολή-Ομάδα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας υπό τον Αρχηγό της Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιόυμη, ευρισκομένη στο Ισραήλ για συνεργασία στον τομέα της Αεροπορίας, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο.

Τον Αρχηγό και τα μέλη της Αποστολής αυτής, Σμήναρχο Γεώργιο Πέτρου, ΑΚΑΜ, Αντιπλοίαρχο Π.Ν. Θεόδωρο Τσίρο, βοηθό ΑΚΑΜ, Σμηναγό Νικόλαο Παπαγιάννη Υπασπιστή Αρχηγού, Ανθυποσμηναγό κ. Ευφροσύνη Λιαροκάπη, Γραμματέα Γραφείου ΑΚΑΜ και Ανθυπασπιστή Ιωάννη Καρβούνη, Βοηθό Γραφείου ΑΚΑΜ, συνοδευομένων από τους ΑΚΑΜ της Πρεσβείας και του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα, Ευαγγέλου Βλιώρα, δέχθηκε η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών, του Γέροντα Αρχιγραμματέα Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, του Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου και του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου.

Στο πλαίσιο της επισκέψεως, ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη χαρά του και την εκτίμηση επί τη επισκέψει, όταν μάλιστα αυτή λαμβάνει χώρα σε καιρούς πανδημίας, και γίνεται ενθαρρυντική για το έργον του Πατριαρχείου και της Αδελφότητος, φυλάκων των θησαυρών της Ορθοδοξίας και του Έθνους μας στην Αγία Γη και ευχήθηκε «την Σκέπην του Αγίου Τάφου εις το έργον της προστασίας της πατρίδος ημών υπό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας».

Αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τις ευχές του, ο Αντιπτέραρχος κ. Μπλιούμης είπε ότι η επίσκεψη αύτη είναι εκπλήρωση χρέους προς το Πατριαρχείο παρά της Ε.Π.Α., διότι το θεωρεί ως θεματοφύλακα των πολιτιστικών αξιών του έθνους μας και φρουρό ειρήνης στην Αγία Γη. Επίσης, εξήγησε ότι η Πολιτική Αεροπορία της Ελλάδος προστατεύει αυτήν βασιζομένη επί των αρχών της εκπαιδεύσεως, της εμπειρίας και της τεχνολογίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων