08/05/2020 08/05/2020 Συνεδρίασε χθες, Πέμπτη 7 Μαΐου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα με επίκεντρο τα μέτρα ασφαλείας της υγείας έναντι της επιδημίας του κορωνοϊού, ενώ μεταξύ των αποφάσεων της ήταν και ο διορισμός του Ιεροδιακόνου Συμεών ως Γραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Αναλυτικά...
08 Μαΐου, 2020 - 20:32
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2020 - 20:33

Αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Συνεδρίασε χθες, Πέμπτη 7 Μαΐου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα με επίκεντρο τα μέτρα ασφαλείας της υγείας έναντι της επιδημίας του κορωνοϊού, ενώ μεταξύ των αποφάσεων της ήταν και ο διορισμός του Ιεροδιακόνου Συμεών ως Γραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Την Πέμπτην, 24ην Απριλίου/ 7ην Μαίου 2020, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, συνελθούσα υπό την Προεδρείαν της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, επελήφθη διαφόρων θεμάτων του Πατριαρχείου, κυρίως της τελέσεως των εορτών του Αγίου Πάσχα εις το πλαίσιον των μέτρων ασφαλείας της υγιείας έναντι της επιδημίας του κορωνοιού και ήχθη εις τας κάτωθι αποφάσεις:

1ον. Διώρισε τον Ιεροδιάκονον Συμεών Γραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

2ον . Απεφάσισε την εις Πρεσβύτερον χειροτονίαν του διακόνου π. Μιχαήλ Μπερκόβιτς διά διακονίαν εις την Ρωσσόφωνον Κοινότητα του Μπερ Σιέβα.

3ον. Απεφάσισε την εις διάκονον χειροτονίαν του δοκίμου μοναχού Χαλντούν Σαλμάν Αττάλα Χουράνη εις την Ι. Μητρόπολιν Φιλαδελφείας υπό τον εν Αμμάν Σεβασμιώτατον Αρχιεπίσκοπον Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρον.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων