08/07/2022 08/07/2022 Στην Τελετή Απονομής των Τίτλων των τεσσάρων αποφοίτων της Αραβοφώνου Σχολής του Πατριαρχείου στην Ιόππη- την αρχαία Γιάφφα – παρέστη ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιόππης κ. Δαμασκηνός, ο Πρεσβύτερος π. Ήσσα Μούσλεχ, ο Αρχιδιάκονος π. Μάρκος και ο π. Κωνσταντίνος, Ιερεύς της Κοινότητος της...
08 Ιουλίου, 2022 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2022 - 9:08

Απονομή τίτλων αποφοίτησης στην Σχολή της Ιόππης

Διαδώστε:
Απονομή τίτλων αποφοίτησης στην Σχολή της Ιόππης

Στην Τελετή Απονομής των Τίτλων των τεσσάρων αποφοίτων της Αραβοφώνου Σχολής του Πατριαρχείου στην Ιόππη- την αρχαία Γιάφφα – παρέστη ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιόππης κ. Δαμασκηνός, ο Πρεσβύτερος π. Ήσσα Μούσλεχ, ο Αρχιδιάκονος π. Μάρκος και ο π. Κωνσταντίνος, Ιερεύς της Κοινότητος της Ιόππης.

Η τελετή αυτή έλαβε χώρα σε ανοιχτό χώρο, στο προαύλιο του κτιρίου της Σχολής. Στο κτίριο τούτο υπήρχε ανέκαθεν Σχολείο του Πατριαρχείου. Η λειτουργία αυτού ανεκόπη το 1948, όταν ο Ισραηλινός στρατός στρατοπέδευσε σε αυτό. Το Πατριαρχείο προ 25ετίας, ενεργείες του αοιδίμου Πατριάρχου Ιεροσολύμων Διοδώρου και του αντιπροσώπου αυτού στη Ιόππη Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ. Δαμασκηνού επανακατέλαβε το κτίριο αυτό και στέγασε σε αυτό την Σχολή της Ιόππης.

Η τελετή ξεκίνησε με προσευχή, ενώ ακολούθησε προσφώνηση της Διευθύντριας κ. Νάτζλα Χάνχαν. Η Διευθύντρια περιέγραψε το έργο της Σχολής, το οποίον υπερέβη τις δυσκολίες της πανδημίας όπως και άλλες δυσκολίες και ετοίμασε αποφοίτους, οι οποίοι αναδείχθηκαν ικανοί να επιτύχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα του Ισραήλ.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ηθική και οικονομική στήριξη της Σχολής υπό του Πατριαρχείου.

Ο π. Ήσσα ανέγνσε την προσφώνηση του Πατριάρχη στην υπογράμμισε την αξία της παιδείας ως θεμελίου της κοινωνίας και ευχαρίστησε την Διευθύντρια και τους καθηγητές για το εκπαιδευτικό έργο.

Τέλος ο Μακαριώτατος απένειμε στους αποφοίτους τους Τίτλους, ευχόμενος «καλή σταδιοδρομία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων