18/05/2023 18/05/2023 Τα μέλη του Οικουμενικού Συμβουλίου της Ουγγαρίας εκ διαφόρων Ομολογιών, επισκέφθηκαν χθες τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’. «Είναι τιμή δι’ ημάς να ευρισκώμεθα εις την Αγίαν Πόλιν και να επισκεπτώμεθα Υμάς και να γνωρίζωμεν διά το Ποίμνιον Υμών και την δραστηριότητα Υμών», είπε η αντιπροσωπεία της Ουγγαρίας. Ο Μακαριώτατος, από τη μεριά του,...
18 Μαΐου, 2023 - 12:21
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2023 - 12:29

Αποστολή από την Ουγγαρία επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Αποστολή από την Ουγγαρία επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Τα μέλη του Οικουμενικού Συμβουλίου της Ουγγαρίας εκ διαφόρων Ομολογιών, επισκέφθηκαν χθες τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

«Είναι τιμή δι’ ημάς να ευρισκώμεθα εις την Αγίαν Πόλιν και να επισκεπτώμεθα Υμάς και να γνωρίζωμεν διά το Ποίμνιον Υμών και την δραστηριότητα Υμών», είπε η αντιπροσωπεία της Ουγγαρίας.

Ο Μακαριώτατος, από τη μεριά του, απάντησε: «Χαιρετίζομεν και υποδεχόμεθα υμάς εις την Ρωμαιορθόδοξον Εκκλησίαν Ημών, την οποίαν ίδρυσεν Αυτός ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός εις την γην, η οποία εποτίσθη υπό του λυτρωτικού αίματος Αυτού».

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος είπε ότι Ιουδαίοι και Χριστιανοί συνδέονται μέσω της κοινής παράδοσης Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, και Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι συνδέονται μέσω της συνθήκης του αοιδίμου Πατριάρχου Σωφρονίου μετά του Χαλίφου Ομάρ Χατάμπ του έτους 638 μ.Χ.

Σε αυτήν την παράδοση ερείδεται και η αναγνώριση του Πατριάρχου Ιεροσολύμων από του Κράτους της Ιορδανίας, του Ισραήλ και της Παλαιαστινιακής Αρχής.

Στο τέλος, ανταλλάχθηκαν δώρα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων