11/12/2019 11/12/2019 «Θα παραμείνουμε στην Ιερουσαλήμ, θα  υπερασπισθούμε την πίστη μας και τα ιερά προσκυνήματα.  Απορρίπτουμε τις πολιτικές της κατοχής. Δεν θα παραδοθούμε» Αυτό δήλωσε  σε πρόσφατη συνέντευξή του στο δίκτυο middleeastmonitor.com, ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας κ. Θεοδόσιος, κατά κόσμον Ατάλα Χάνα, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του για την ισραηλινή κατοχή και την υποστήριξή του προς παλαιστινιακό λαό. Ο...
11 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2019 - 20:46

Αρχιεπ. Σεβαστείας: «Η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει δική μας»

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Σεβαστείας: «Η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει δική μας»

«Θα παραμείνουμε στην Ιερουσαλήμ, θα  υπερασπισθούμε την πίστη μας και τα ιερά προσκυνήματα.  Απορρίπτουμε τις πολιτικές της κατοχής. Δεν θα παραδοθούμε» Αυτό δήλωσε  σε πρόσφατη συνέντευξή του στο δίκτυο middleeastmonitor.com, ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας κ. Θεοδόσιος, κατά κόσμον Ατάλα Χάνα, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του για την ισραηλινή κατοχή και την υποστήριξή του προς παλαιστινιακό λαό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας έκανε λόγο για ισραηλινό απαρτχάιντ, υπογραμμίζοντας ότι οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί  υποφέρουν από «καταστολή, τυραννία και καταπίεση».

«Οι κατοχικές δυνάμεις στην Ιερουσαλήμ μας αντιμετωπίζουν  σαν να είμαστε φιλοξενούμενοι και ξένοι στην πόλη μας» τονίζει, σημειώνοντας ότι οι Χριστιανοί είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

” Το σύνθημά μας θα είναι πάντα: η ελευθερία και η αξιοπρέπεια του παλαιστινιακού λαού. Τα ιερά προσκυνήματά μας θα παραμείνουν δικά μας. Η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει δική μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος στέλνει επίσης ένα ηχηρό μήνυμα προς τους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο, υπενθυμίζοντας: Σε λίγες μέρες, οι Χριστιανοί θα γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο. Οι δρόμοι και οι πλατείες στις πόλεις θα διακοσμηθούν με φώτα, στολίδια και χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο. Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους τους Χριστιανούς: δεν έχει νόημα να γιορτάζετε τα Χριστούγεννα, αν δεν δίνετε προσοχή σε αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη, καθώς είναι η γενέτειρα του Χριστού, εκεί όπου ο Χριστιανισμός γεννήθηκε. Η σπηλιά της γέννησης είναι στη Βηθλεέμ. Το αληθινό φως των Χριστουγέννων άναψε στη Βηθλεέμ. ”

Πηγή:middleeastmonitor.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων