25/05/2020 25/05/2020 Κλειστός για τους πιστούς παρέμεινε τελικά χθες ο Ναός της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ, παρά την προηγούμενη επίσημη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία του. Όπως είχε ανακοινωθεί από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, και τις άλλες δύο χριστιανικές κοινότητες (Κουστωδία της Αγίας Γης των Φραγκισκανών και το Πατριαρχείο των Αρμενίων εις Ιεροσόλυμα), ο Ναός θα άνοιγε για τους πιστούς...
25 Μαΐου, 2020 - 9:07
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2020 - 8:56

Δεν άνοιξε τελικά ο Πανάγιος Τάφος

Διαδώστε:
Δεν άνοιξε τελικά ο Πανάγιος Τάφος

Κλειστός για τους πιστούς παρέμεινε τελικά χθες ο Ναός της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ, παρά την προηγούμενη επίσημη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία του.

Όπως είχε ανακοινωθεί από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, και τις άλλες δύο χριστιανικές κοινότητες (Κουστωδία της Αγίας Γης των Φραγκισκανών και το Πατριαρχείο των Αρμενίων εις Ιεροσόλυμα), ο Ναός θα άνοιγε για τους πιστούς από τις 24 Μαΐου, με περιοριστικά μέτρα. Αρχικά, επετράπη σε κάποιους να μπουν να προσκυνήσουν, ωστόσο, όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης εν συνεχεία αρκετοί ήταν εκείνοι που τους απαγορεύτηκε η είσοδος στον ναό.
Σύμφωνα με το AFP, η επαναλειτουργία του ναού αναβλήθηκε, χωρίς ωστόσο να δοθεί νέα ημερομηνία, επικαλούμενο πηγές που κάνουν λόγο για δυσκολίες στην καταμέτρηση του αριθμού των πιστών, προκειμένου να τηρηθεί η κοινωνική απόσταση.


Ένας αξιωματούχος είπε στο AFP ότι 50 κληρικοί από διάφορες εκκλησίες ήρθαν να προσευχηθούν, χωρίς να αφήνουν χώρο για το κοινό, ενώ ένας άλλο είπε ότι ήταν προτιμότερο να περιμένουμε μια περαιτέρω χαλάρωση των ισραηλινών περιορισμών, ώστε 100 άτομα να μπορούν να εισέλθουν ταυτόχρονα.
Ετσι η Κυριακή του Τυφλού εορτάσθηκε για μία ακόμα φορά κεκλεισμένων των θυρών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων