12/04/2020 12/04/2020 Σε μία ακόμη φιλανθρωπική δράση προέβη το Πατριάρχειο Ιεροσολύμων στο πλαίσιο σειράς πρωτοβουλιών που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα, με σκοπό την στήριξη συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση (στην αραβική ενότητα του επισήμου ιστοτόπου του Πατριαρχείου), εκατοντάδες δέματα τροφίμων...
12 Απριλίου, 2020 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2020 - 23:46

Διανομή τροφίμων από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Διανομή τροφίμων από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Σε μία ακόμη φιλανθρωπική δράση προέβη το Πατριάρχειο Ιεροσολύμων στο πλαίσιο σειράς πρωτοβουλιών που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα, με σκοπό την στήριξη συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση (στην αραβική ενότητα του επισήμου ιστοτόπου του Πατριαρχείου), εκατοντάδες δέματα τροφίμων διανεμήθηκαν σε διάφορες συνοικίες της πόλης των Ιεροσολύμων, σύμφωνα με απόφαση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ΄.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε ως συνέχεια παρομοίων πρωτοβουλιών στήριξης της τοπικής κοινότητας καθώς και της ευρύτερης περιοχής όπως π.χ. η Ιορδανία.

Ο π. Ίσσα Μούσλεχ, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, δήλωσε ότι οι προσπάθειες του Μακαριωτάτου πηγάζουν από την κοινωνική ευθύνη και δέσμευση να υπηρετήσει την κοινότητα με σκοπό την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και στήριξης των πολιτών σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Επίσης, επισήμανε ότι ο Μακαριώτατος μελετά τις δυνατότητες επέκτασης της εκστρατείας διανομής δεμάτων τροφίμων σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Όχθης καθώς και το ενδεχόμενο δωρεών σε φορείς που εργάζονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις για αυτά τα ζητήματα τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, τόνισε ότι ιστορικά το Πατριαρχείο είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της κοινωνίας των Ιεροσολύμων και για δύο χιλιάδες χρόνια εκπληρώνει το καθήκον του προς την πόλη της Ιερουσαλήμ και τους Αγίους Τόπους.

 

ΔΙΑBΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To Πατρ. Ιεροσολύμων στο πλευρό της Ιορδανίας

Το «κομβόι» ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βηθλεέμ

Μέτρα στήριξης της κοινωνίας από το Πατρ. Ιεροσολύμων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων