27/02/2022 27/02/2022 του Νίκου Οικονόμου  / ope.gr Στην δωρεά έκτασης δέκα χιλιάδων (10.000) τετραγωνικών μέτρων προς τον Εθνικό Ορθόδοξο Φιλανθρωπικό Σύλλογο της Βηθλεέμ προέβη το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με σκοπό την ανέγερση κέντρου πολιτισμού και αθλητισμού στην πόλη. Η συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πλευρών υπεγράφη την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου στην Βηθλεέμ...
27 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2022 - 10:29

Δωρεά έκτασης στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο της Βηθλεέμ

Διαδώστε:
Δωρεά έκτασης στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο της Βηθλεέμ
  • του Νίκου Οικονόμου  / ope.gr

Στην δωρεά έκτασης δέκα χιλιάδων (10.000) τετραγωνικών μέτρων προς τον Εθνικό Ορθόδοξο Φιλανθρωπικό Σύλλογο της Βηθλεέμ προέβη το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με σκοπό την ανέγερση κέντρου πολιτισμού και αθλητισμού στην πόλη.

Η συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πλευρών υπεγράφη την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου στην Βηθλεέμ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτου και εκπροσώπων της Ανωτάτης Προεδρικής Επιτροπής Εκκλησιαστικών Υποθέσεων.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αξιοποίησης των πόρων και της ακίνητης περιουσίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που έχει ως στόχο την ενίσχυση της Χριστιανικής κοινότητας στους Αγίους Τόπους.

Ο Εθνικός Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την παραχώρηση της έκτασης, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση του προς το πρόσωπο του. Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας.

Με αφορμή την υπογραφή της δωρεάς, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος τόνισε ότι το Πατριαρχείο προσβλέπει στην σύναψη περισσoτέρων συνεργασιών με σκοπό την υλοποίηση έργων που θα είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και ειδικότερα της Ορθόδοξης κοινότητας. Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της Ανώτατης Προεδρικής Επιτροπής Εκκλησιαστικών Υποθέσεων Δρ. Ramzi Khoury για την συμβολή του στην υλοποίηση του έργου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων