08/10/2023 08/10/2023 Οι Αρχηγοί των Χριστιανικών Εκκλησιών, με πρωτοστάτη τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο απευθύνουν έκκληση για την επικράτηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ενότητας στην περιοχή, με αφορμή την ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Γάζας. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι “Οι Άγιοι Τόποι είναι σήμερα βαθιά βυθισμένοι στη βία και στα βάσανα εξαιτίας της παρατεταμένης πολιτικής...
08 Οκτωβρίου, 2023 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2023 - 15:24

Έκκληση για ειρήνη, ενότητα και δικαιοσύνη από τον Πατριάρχη Θεόφιλο και τους Αρχηγούς των Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Έκκληση για ειρήνη, ενότητα και δικαιοσύνη από τον Πατριάρχη Θεόφιλο και τους Αρχηγούς των Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα

Οι Αρχηγοί των Χριστιανικών Εκκλησιών, με πρωτοστάτη τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο απευθύνουν έκκληση για την επικράτηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ενότητας στην περιοχή, με αφορμή την ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Γάζας.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Οι Άγιοι Τόποι είναι σήμερα βαθιά βυθισμένοι στη βία και στα βάσανα εξαιτίας της παρατεταμένης πολιτικής σύγκρουσης και της απουσίας δικαιοσύνης και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εμείς, Πατριάρχες και Αρχηγοί των Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ, έχουμε επανειλημμένα κάνει έκκληση για τη σημασία του σεβασμού του ιστορικού και νομικού καθεστώτος των Ιερών Ναών. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ενώνουμε τις φωνές μας μεταδίδοντας το μήνυμα ειρήνης και αγάπης σε όλη την ανθρωπότητα“, αναφέρεται στην αρχή του μηνύματος.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον λαό της περιοχής

Τον τερματισμό των βίαιων στρατιωτικών συγκρούσεων καλούν οι Αρχηγοί των Χριστιανικών Εκκλησιών και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων: “Ως θεματοφύλακες της χριστιανικής πίστης, που είναι βαθιά ριζωμένη στους Αγίους Τόπους, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον λαό της περιοχής, που υπομένει τις καταστροφικές συνέπειες της συνεχιζόμενης διαμάχης. Η πίστη μας η οποία βασίζεται στις διδασκαλίες του Ιησού Χριστού, μας υποχρεώνει να υποστηρίξουμε τον τερματισμό όλων των βίαιων στρατιωτικών δραστηριοτήτων που βλάπτουν τόσο τους Παλαιστίνιους όσο και τους Ισραηλινούς“.

 «Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν»

“Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη που στοχεύει αμάχους, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, την ιθαγένεια ή την πίστη τους. Τέτοιες ενέργειες έρχονται σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές της ανθρωπότητας και τις διδασκαλίες του Χριστού, ο οποίος μας λέει: «Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν» (Μάρκος 12:31)“, επισημαίνεται.

Να αναζητηθούν μόνιμες λύσεις

Ακόμη, τονίζεται η ανάγκη να αναζητηθούν μόνιμες λύσεις για τηνεπικράτηση της ειρήνης: “Ελπίζουμε και προσευχόμαστε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη να λάβουν υπόψη αυτό το κάλεσμα για άμεση κατάπαυση της βίας. Παρακαλούμε τους πολιτικούς ηγέτες και τις αρχές αν συμμετάσχουν σε ειλικρινή διάλογο, αναζητώντας μόνιμες λύσεις που προάγουν τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και τη συμφιλίωση των ανθρώπων αυτής της γης που έχουν υπομείνει τις συνέπειες αυτής της σύγκρουσης εδώ και πολύ καιρό”.

Τέλος, γίνεται έκκληση να διπλασιαστούν οι προσπάθειες επικράτησης μίας ειρήνης που θα έιναι δίκαιη και θα διαρκέσει στην πάροδο του χρόνου: “Προσευχόμαστε ο Παντοδύναμος Θεός να δώσει παρηγοριά και δύναμη σε όσους έχουν ταλαιπωρηθεί από αυτήν την κατάσταση, και σοφία σε όσους βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να μεσολαβήσει για την επικράτηση μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης στους Αγίους Τόπους που θα βασίζεται στα ίσα δικαιώματα για όλους, και στη διεθνή νομιμότητα“.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων