11/08/2023 11/08/2023 Εκοιμήθη εν Κυρίω χθες, Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, ο Αγιοσαββίτης μοναχός Παντελεήμων Ανδρόνικος στη γενέτειρα του, στα Κύθηρα. Υπήρξε ένας από τους άγρυπνους φρουρούς του Πανάγιου Τάφου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αγιοταφικής Αδελφότητος, και όπως δημοσίευσε χθες το ope.gr, πιθανή αιτία της εκδημίας είναι η ανακοπή καρδιάς στη θάλασσα. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ) Ο βίος του...
11 Αυγούστου, 2023 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2023 - 9:08

Εκοιμήθη ο Αγιοσαββίτης μοναχός Παντελεήμων – Ο βίος του

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Αγιοσαββίτης μοναχός Παντελεήμων – Ο βίος του

Εκοιμήθη εν Κυρίω χθες, Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, ο Αγιοσαββίτης μοναχός Παντελεήμων Ανδρόνικος στη γενέτειρα του, στα Κύθηρα. Υπήρξε ένας από τους άγρυπνους φρουρούς του Πανάγιου Τάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αγιοταφικής Αδελφότητος, και όπως δημοσίευσε χθες το ope.gr, πιθανή αιτία της εκδημίας είναι η ανακοπή καρδιάς στη θάλασσα. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Ο βίος του

Ο εκλιπών από μικρός υπηρετούσε τα Άγια Προσκυνήματα και ήξερε καλά τα δικαιώματα των ελληνορθόδοξων προσκυνημάτων κυρίως μέσα στον Πανάγιο Τάφο, τα οποία φυλάτε με αυταπάρνηση απο μικρό παιδί.

Ήταν από τους αγιοταφίτες που ήξερε το τυπικό και φρόντιζε ακόμη και τους προσκυνητές που επισκεπτόταν τον Πανάγιο Τάφο, ώστε να μπαίνουν στο Ιερό Κουβούκλιο σωστά αλλά και τους εξηγούσε οτιδήποτε είχε σχέση με τον Ιερό Τόπο.

Το κυριότερο όμως, ήταν ότι φρόντιζε για όσα ανήκαν στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, ώστε να μην καταπατούνται από τις άλλες κοινότητες, με αποτέλεσμα να ήταν ένας από τους δυναμικούς αγιοταφίτες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων