01/11/2023 01/11/2023 Για το Μυστήριο της μαζικής βάπτισης εννέα παιδιών που τελέστηκε το περασμένο Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 στην Ιερά Μονή Αγίου Πορφυρίου εν μέσω της κλιμάκωσης του πολέμου στην πολύπαθη Γάζα, μιλάει στον επίσημο ιστότοπο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου της Μονής, Κάμελ Αγιάντ. «Αυτή ήταν μια οδυνηρή απόφαση, αλλά δεν...
01 Νοεμβρίου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2023 - 20:00

Εκπρόσωπος της Μονής Αγίου Πορφυρίου μιλάει για τη μαζική βάπτιση στη Γάζα

Διαδώστε:
Εκπρόσωπος της Μονής Αγίου Πορφυρίου μιλάει για τη μαζική βάπτιση στη Γάζα

Για το Μυστήριο της μαζικής βάπτισης εννέα παιδιών που τελέστηκε το περασμένο Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 στην Ιερά Μονή Αγίου Πορφυρίου εν μέσω της κλιμάκωσης του πολέμου στην πολύπαθη Γάζα, μιλάει στον επίσημο ιστότοπο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου της Μονής, Κάμελ Αγιάντ.

«Αυτή ήταν μια οδυνηρή απόφαση, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή. Οι γονείς βαφτίζουν τα παιδιά τους με την ελπίδα για τη ζωή και το μέλλον, εμείς όμως βαφτίζουμε τα παιδιά μας με το φόβο μήπως συμβεί κάτι κακό. Είμαστε εν μέσω πολέμου και όλα μπορούν να συμβούν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αγιάντ επισημαίνει ότι οι πιστοί αποδέχθηκαν την ιδέα της τέλεσης του Βαπτίσματος, επειδή πιστεύουν ότι πρέπει να διατηρήσουν την πίστη τους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

«Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;» διερωτάται και καταλήγοντας συμπληρώνει: «Επιθυμούμε την προσευχή για εμάς και την αλληλεγγύη από τις Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο. Χρειάζονται περισσότερα για να προστατευθούν οι υπόλοιποι 1.000 Χριστιανοί στη Γάζα και όλοι οι Παλαιστίνιοι. Επιθυμούμε η Εκκλησία να συνεχίσει να αποτελεί μια ζωντανή μαρτυρία στη Γάζα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γάζα: Μαζική βάπτιση παιδιών στη Μονή Αγίου Πορφυρίου εν μέσω πολέμου

Καταφύγιο για εκατοντάδες αμάχους η Ιερά Μονή Αγίου Πορφυρίου στην πολύπαθη Γάζα

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας για τις δύσκολες ώρες στη Μέση Ανατολή και το μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Βομβαρδισμός αμάχων η επίθεση στη Μονή του Αγίου Πορφυρίου – Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Η στόχευση καταφυγίων είναι έγκλημα πολέμου

Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος στο ope.gr: «Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει» – Συγκλονισμένος από το χτύπημα με αθώα θύματα στη Μονή Αγίου Πορφυρίου

Γάζα: Συγκλονιστικές εικόνες από την Εξόδιο Ακολουθία των θυμάτων του βομβαρδισμoύ στη Μονή Αγίου Πορφυρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων