21/08/2023 21/08/2023 Στη Ραμάλα βρέθηκε την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 ο Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος και είχε μαζί με τη συνοδεία του, σειρά συναντήσεων με τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό Μοχάμεντ Στάγεχ και τον Δήμαρχο της πόλης Ίσσα Κασσίς. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Κατά τη συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο ο Παλαιστίνιος Πρωθυπουργός υπογράμμισε την σημασία της τεκμηρίωσης...
21 Αυγούστου, 2023 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2023 - 8:21

Επαφές Αρχιεπισκόπου Κυριακουπόλεως με Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό και Δήμαρχο Ραμάλα

Διαδώστε:
Επαφές Αρχιεπισκόπου Κυριακουπόλεως με Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό και Δήμαρχο Ραμάλα

Στη Ραμάλα βρέθηκε την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 ο Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος και είχε μαζί με τη συνοδεία του, σειρά συναντήσεων με τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό Μοχάμεντ Στάγεχ και τον Δήμαρχο της πόλης Ίσσα Κασσίς.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Κατά τη συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο ο Παλαιστίνιος Πρωθυπουργός υπογράμμισε την σημασία της τεκμηρίωσης της περιουσίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Παλαιστίνη με στόχο την προστασία της από προσπάθειες καταπάτησης, τονίζοντας την ανάγκη επένδυσης αυτής της περιουσίας με τρόπο που να ωφελεί τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, και να συμβάλλει στην ενίσχυση της σταθερότητας των γύρω κοινοτήτων.

«Είμαστε περήφανοι για το πνεύμα αδελφοσύνης μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Παλαιστίνη, το οποίο αποτελεί πρότυπο που πρέπει να ακολουθήσουμε και συστατικό της εθνικής αντιμετώπισης της κατοχής και των δύσκολων συνθηκών που επιβάλλει», ανέφερε.

Επίσης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πρωτοπόρα στην προώθηση των αξιών της αδελφοσύνης και της συνύπαρξης στην Παλαιστινιακή κοινωνία και συνεργάτης στο εθνικό εγχείρημα για την ανοικοδόμηση του Κράτους.

Επιπλέον ο Παλαιστίνιος Πρωθυπουργός εξέφρασε την ετοιμότητα της Κυβέρνησης να παράσχει κάθε αναγκαία στήριξη και βοήθεια στην Ορθόδοξη Εκκλησία για την επίτευξη των στόχων της και την ενίσχυση του κοινωνικού της ρόλου μέσω των υγειονομικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Εκκλησία στην Παλαιστίνη και στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το ενδιαφέρον και την στήριξη των πρωτοβουλιών της Εκκλησίας μέσω του έργου της Ανώτατης Προεδρικής Επιτροπής Εκκλησιαστικών Υποθέσεων.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο της Ραμάλα Ίσσα Κασσίς, ο οποίος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο στην Παλαιστίνη.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο που επιτελεί ο Δήμος στην τοπική κοινωνία, ενώ από την πλευρά του ο κ. Κασσίς τόνισε τον σημαντικό εθνικό ρόλο που διαδραματίζει ο Δήμος στο πλαίσιο της στήριξης των πολιτών με σκοπό να παραμείνουν στη γη τους μέσω πολιτιστικών και περιβαλλοντικών έργων.

Επιπλέον επισήμανε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο Δήμος είναι το ζήτημα της θρησκευτικής ελευθερίας στα προσκυνήματα της περιοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων